Pertengkaran rumah tangga berubah menjadi serangan dengan tulang dari sup

(SeaPRwire) –   Seorang wanita telah ditangkap di Poland kerana menyerang rakan seksnya semasa perbalahan politik, menurut media tempatan

Seorang wanita di Poland telah dibawa ke pusat tahanan polis kerana memukul rakannya dengan tulang yang diambil dari sup yang sedang dimasak, selepas kedua-dua mereka mempunyai perselisihan mabuk mengenai politik, agensi berita PAP melaporkan pada Selasa.

Perbalahan domestik itu berkaitan dengan pilihan raya tempatan di Bartoszyce, sebuah bandar di utara negara itu, menurut laporan itu. Suspek berusia 44 tahun sedang memasak ketika itu, jadi dia menggunakan tulang sebagai senjata improvisasi untuk memukul lawannya di kepala. Lelaki itu dibawa ke hospital, di mana dia menerima jahitan untuk kecederaannya.

Kedua-dua pihak mengesahkan keadaan pergaduhan itu kepada polis, yang mengatakan mereka belum memeriksa tapak kejadian yang dikatakan, di mana mereka kemungkinan besar akan merampas senjata itu.

“Kami belum mendapatkannya lagi, jadi sukar untuk mengatakan tulang mana pasangan itu bercakap,” seorang pegawai tempatan dikutip oleh agensi itu berkata.

Jurucakap itu menyatakan bahawa pertengkaran mengenai undian kedua itu dipengaruhi oleh alkohol yang kedua-dua peserta kelihatan telah mengkonsumsi pada masa itu.

Wanita itu mempunyai rekod jenayah dan, jika disabitkan dengan serangan itu, berhadapan dengan hukuman penjara sehingga tujuh tahun enam bulan, menurut laporan itu. PAP menggambarkan wanita itu sebagai “menjernihkan diri di pusat tahanan polis.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.