Mengapa Tawaran Hari Jumaat Hitam Bermula Lebih Awal Daripada Biasa

Walmart Prepares For Holiday Shopping Season

(SeaPRwire) –   Ia seminggu sebelum Hari Khamis Syukur, dan penawaran telah bermula memasuki peti surat saya pada bulan ini lebih cepat daripada saya boleh katakan, “hei, ia bahkan belum Hari Khamis Syukur lagi!”

Dan masih, mereka memberitahu saya bahawa jika saya membeli hari ini, saya boleh menjimat, menjimat, menjimat, walaupun Hari Jumaat Hitam—hari selepas Hari Khamis Syukur yang secara tradisinya memulakan musim membeli-belah cuti, dan apabila pengecil biasanya menawarkan penawaran terbaik mereka—lebih daripada seminggu lagi.

“Acara Hari Jumaat Hitam kini,” Madewell berkata, menawarkan 40% diskaun pembelian saya dalam emel. “Acara Hari Jumaat Hitam—25% diskaun seluruh laman web bermula sekarang,” pengecil Jennie Kayne berbangga. Penawaran Hari Jumaat Hitam Best Buy bermula pada hari Jumaat, 17 Nov. Target mahu saya tahu bahawa jika saya membeli awal, saya akan menjimat, kerana jualan Hari Jumaat Hitam mereka sudah bermula. Dalam peti surat saya hanya Walmart kelihatan berhati-hati, memberitahu saya saya perlu menunggu sehingga Rabu, 22 Nov untuk membeli penawaran Hari Jumaat Hitam dalam talian.

Jadi apa yang berlaku? Mengapa begitu banyak pengecil memancungkan musim?

Secara ringkas, mereka takut. Walaupun inflasi dan kadar faedah meningkat, perbelanjaan pengguna telah tahun ini, menurut Bank US. Tetapi apabila musim perayaan yang secara tradisional menguntungkan itu menghampiri, penganalisis akhirnya melihat beberapa isyarat bahawa penurunan mula bermula. pada bulan Oktober daripada bulan sebelumnya, Jabatan Perdagangan Amerika Syarikat mengumumkan pada hari Rabu, yang merupakan kali pertama jualan telah jatuh sejak Mac. Target melaporkan dalam panggilan pendapatannya pada hari Rabu, mengatakan pengguna menarik diri daripada perbelanjaan bersifat diskresionari—penurunan jualan suku tahunan pertama dalam enam tahun.

Black Friday Shoppers

“Pengecil agak bimbang, dan mereka tahu ia akan menjadi musim perayaan yang mencabar,” kata Neil Saunders, pengarah pengurusan GlobalData. “Mereka mahu menarik orang untuk membeli sekarang, kerana jika mereka terlalu lambat, mereka takut pelanggan mungkin pergi ke tempat lain.”

Penawaran diskaun sebegitu besar boleh merosakkan keuntungan, katanya, tetapi kos kargo dan penghantaran telah jatuh begitu banyak bahawa pengecil boleh membayar untuk menawarkan jualan. Dan satu-satunya cara untuk mengatasi pengecil lain adalah dengan menawarkan nilai kepada pengguna yang tidak dapat mereka temui di tempat lain, kerana mereka mengutamakan penjimatan untuk menangani inflasi. “Pengguna tidak berada dalam keadaan yang teruk, tetapi mereka berhati-hati dan anda perlu mendesak mereka untuk membelanjakan,” katanya.

Brittain Ladd, seorang penganalisis runcit bebas, menambah bahawa diskaun awal juga digunakan dalam usaha untuk mendapatkan pelanggan membeli beberapa kali sepanjang musim perayaan. Perhatikan dengan teliti dan anda akan melihat kebanyakan pengecil tidak menawarkan diskaun pada semua barang, tetapi sebaliknya pada barang tertentu, dengan cara yang memastikan anda tidak boleh melakukan semua membeli-belah cuti anda sekarang jika anda mahu menunggu untuk penawaran. Jika mereka boleh mendapatkan pelanggan bersemangat tentang penawaran sekarang dan penawaran kemudian, katanya, mereka boleh mengharapkan lebih perbelanjaan pengguna dalam beberapa bulan akan datang.

“Mereka benar-benar mahu melakukan apa sahaja yang mereka boleh untuk mendapatkan pengguna membeli,” katanya.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)