Bagaimana Untuk Menyediakan Perjalanan Musim Perayaan Hari Kesyukuran Tahun Ini

Busy Airport Concourse

(SeaPRwire) –   Lebih daripada 55 juta orang di Amerika Syarikat akan berkumpul untuk makan malam Syukur minggu depan, menandakan apa yang pakar katakan sebagai musim perjalanan paling sibuk tahun ini.

Kebanyakan orang akan memandu ke jalan raya yang sesak, terutamanya pada 22 Nov, mengikut data dari AAA. Tetapi yang lain juga dijangka akan terbang dari lapangan terbang tempatan mereka semasa tempoh perjalanan cuti Syukur.

Untuk memastikan orang dapat menikmati cuti mereka dan tiba ke destinasi seperti yang dirancang, pakar mengatakan orang perlu merancang dengan proaktif.

“Bagi kebanyakan Amerika, Syukur dan perjalanan berjalan beriringan, dan pada cuti ini kami mengharapkan lebih ramai orang di jalan raya, langit, dan laut berbanding 2022,” kata Paula Twidale, naib presiden kanan AAA Travel.

TIME berbual dengan pakar tentang bagaimana untuk bersedia untuk perjalanan Syukur. Inilah yang mereka katakan.

Memastikan kereta dalam keadaan baik sebelum memandu

Sesetengah akan memandu untuk melawat keluarga dan orang tersayang untuk cuti. Dengan begitu ramai orang di belakang stereng, pakar mengatakan penting untuk menjadualkan perkhidmatan kereta ringkas sebelum berangkat.

“Pastikan tayar anda diisi udara dengan betul, cecair diisi penuh, dan bateri dalam keadaan baik. Sekarang adalah masa untuk melakukan itu kerana anda tidak mahu sesuatu yang boleh diperbaiki dengan penyelenggaraan rutin itu rosak ketika anda dalam perjalanan,” kata jurucakap AAA Andrew Gross.

Elak lalu lintas di jalan raya

Data dari AAA menunjukkan bahawa orang perlu berangkat sebelum 11:00 pagi jika merancang untuk berpergian pada hari sebelum Syukur. Keluarga yang tinggal 100 batu atau kurang dari tuan rumah Syukur juga boleh memilih untuk berpergian pada hari yang sama pada jam 10:00 pagi untuk mengelak lalu lintas.

Apabila pulang dari cuti akhir minggu, kajian AAA menunjukkan jalan raya paling sesak antara 3:00 hingga 5:00 petang pada hari Sabtu dan Ahad. Anda boleh memeriksa masa kesesakan lalu lintas bandar utama Amerika Syarikat seperti New York dan Seattle.

Gross menambah bahawa orang perlu membawa makanan ringan dan kit kecemasan dalam kereta untuk mengelak berhenti tidak perlu. “Jika anda tidak perlu keluar untuk mendapatkan sesuatu untuk makan, itu mungkin akan membantu,” katanya.

Periksa kemungkinan gangguan cuaca

Penumpang perlu memastikan memeriksa kemungkinan bahaya cuaca beberapa hari lebih awal jika lebih baik untuk berangkat lebih awal atau lewat daripada dijangka.

Ramalan cuaca baharu menunjukkan ribut besar merentasi bahagian tengah dan timur Amerika Syarikat yang dijadualkan melanda pada Selasa dan mungkin menimbulkan masalah kepada penumpang. “Satu ribut akan membangun sepanjang hadapan sejuk perlahan dan akan menghasilkan hujan sederhana hingga lebat dari lembah Ohio dan Tennessee ke Pantai Timur…,” kata . Ribut dijangka berterusan sehingga Rabu, dan mungkin menyebabkan pembatalan penerbangan atau memanjangkan masa perjalanan di beberapa kawasan metro termasuk Atlanta, Baltimore, dan Philadelphia.

Cuaca merbahaya dijangka reda menjelang Hari Jumaat Hitam, menjadikan perjalanan pulang jauh lebih mudah.

Sediakan proses lapangan terbang menjadi lancar

Jo Franco, seorang pengaruh perjalanan terkenal, mencadangkan orang yang terbang menentukan “strategi keselamatan” sebelum tiba di lapangan terbang. Itu boleh terdiri daripada menyertai program seperti TSA Precheck atau Clear untuk menjimatkan masa, walaupun masa menunggu untuk perkhidmatan ini masih akan lebih lama daripada biasa semasa cuti. Dia juga mengatakan orang lain boleh menjadikan proses keselamatan lebih lancar dengan mematuhi garis panduan yang boleh , untuk mengelak pemeriksaan keselamatan tambahan untuk beg mereka.

Gross mengatakan orang juga boleh menjimatkan masa dengan membuat tempahan terlebih dahulu jika perlu. Dia menambah bahawa mereka yang berpergian untuk tempoh masa yang lebih pendek perlu mengelak mengecek beg, jika mungkin. Memuat turun aplikasi penerbangan mereka untuk dimaklumkan tentang sebarang perubahan terakhir pintu, kelewatan atau pembatalan juga berguna.

Membuat tempahan terakhir penerbangan

Kerana Syukur semakin menghampiri, Franco menyatakan penerbangan akan terhad dan lebih . Bagi mereka yang membuat tempahan terakhir penerbangan, pilihan terbaik mungkin adalah mencampur gabungkan pengendali penerbangan yang berbeza. “Lihat terbang keluar dengan satu pengendali dan pulang dengan yang lain atau keluar dari satu lapangan terbang dan pulang ke lapangan terbang yang lain. Membandingkan dan membezakan tarikh, penyedia, lapangan terbang keberangkatan dan destinasi akan membolehkan anda mencari tawaran terbaik yang tersedia mengikut keperluan anda,” kata Laura Lindsay, editor perjalanan Skyscanner.

Data Priceline yang dikongsi dengan TIME menunjukkan bahawa penerbangan kurang mahal pada hari sebenar Syukur. Penumpang yang melanjutkan cuti akhir minggu dan pulang antara 27-30 Nov boleh menjimat hampir 30% pada penerbangan domestik, berbanding perjalanan pada Ahad, 26 Nov.

Pertimbangkan alternatif penerbangan

Jika anda benar-benar berada dalam belanjawan ketat, pertimbangkan alternatif kepada penerbangan seperti bas atau kereta api. Tiket mungkin kelihatan lebih mahal, tetapi Franco mengatakan orang perlu ingat bahawa pengangkutan ke dan dari lapangan terbang adalah kos tambahan. “Ia mungkin kelihatan lebih murah terbang ke suatu tempat,” katanya, tetapi perkara mungkin berubah “apabila anda mengira faktor kesesakan perjalanan ke lapangan terbang dan uber mahal ke lapangan terbang.”

Tetapi menurut pakar, apa jua mod pengangkutan anda gunakan, sedar bahawa sebarang perjalanan akan lebih lama daripada biasa. “Syukur, ia dianggap sebagai cuti wajib. Ia sangat berorientasikan keluarga,” kata Gross. “Ia mungkin cuti paling sibuk setiap tahun.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)