Wanita membawa mayat ke bank untuk mendapatkan pinjaman

(SeaPRwire) –   Erika de Souza Vieira Nunes ditangkap di Brazil selepas didakwa cuba guna saudara mara mati untuk meminjam $3,000

Seorang wanita di Brazil telah ditahan selepas dia menggerakkan mayat seorang lelaki tua ke dalam bank, mendakwa dia adalah bapa saudaranya dan bahawa dia akan menandatangani pinjaman, menurut laporan media, mengutip polis tempatan.

Erika de Souza Vieira Nunes, yang mendakwa dia adalah anak saudara dan penjaga 68 tahun Paulo Roberto Braga, menggerakkan mayat ke bank di pinggir bandar Rio pada Selasa dan memberitahu pembilang wang bahawa lelaki itu mahu pinjaman sebanyak 17,000 reais ($3,250).

Dia memegang pen dan menggerakkan tangannya ke hadapan tanpa tindak balas, rakaman kamera keselamatan bank menunjukkan.

“Bapa saudara, anda mendengar? Anda perlu tandatangan,” dilaporkan dia berkata, mencadangkan dia menandatangani untuknya. “Tandatangan, supaya anda tidak memberi saya lagi sakit kepala, saya tidak tahan lagi,” wanita itu menambah, memegang leher lelaki itu dengan tangannya dari belakang.

“Saya tidak fikir dia sihat. Dia tidak kelihatan sihat langsung,” komen seorang pekerja yang curiga, dengan Nunes menjawab “Dia tidak kata apa-apa, itulah cara dia.”

Dia kemudian menghadap mayat lelaki itu: “Jika anda tidak okay, saya akan bawa anda ke hospital.”

Pekerja bank menjadi curiga kerana kepala lelaki itu terus jatuh ke belakang dan mereka memanggil polis. yang menangkap wanita itu di tempat kejadian. Nunes dituduh menipu. Mayat itu dibawa ke makmal mayat.

“Dia tahu dia sudah mati … dia sudah mati selama sekurang-kurangnya dua jam,” pegawai siasatan, Fabio Luiz Souza, berkata kepada program berita Bom Dia Rio pada Rabu.

“Saya belum pernah berdepan dengan kisah seperti ini dalam 22 tahun [sebagai polis],” tambah Souza, yang berkata tanda-tanda livor mortis jelas meninggalkan tiada keraguan tentang keadaan Braga.

Kemudian ditentukan bahawa Braga sudah mati selama beberapa jam sebelum perjalanannya ke bank. Polis berkata mereka akan menyiasat keadaan kematian lelaki itu dan akan cuba menentukan sama ada Nunes benar-benar anak saudaranya, dan sama ada orang lain terlibat dalam usaha didakwa untuk menyeleweng dana bank.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.