UK akan menasihatkan murid lelaki dibenarkan memakai pakaian perempuan – The Times

(SeaPRwire) –   Menurut panduan baru, kanak-kanak akan dapat memilih pronouns dan memakai seragam berlawanan jantina, akhbar itu telah mengatakan

Murid sekolah UK seharusnya dapat memakai seragam berlawanan jantina dan memilih nama atau pronouns yang lain, mengikut panduan rasmi yang akan dikeluarkan, Times melaporkan pada Isnin.

Akhbar itu mengatakan dokumen itu dijangka dikeluarkan oleh kerajaan British minggu depan.

Ia akan dilaporkan mengesyorkan agar kanak-kanak dibenarkan “beralih secara sosial dengan persetujuan ibu bapa mereka” tetapi hanya “dalam keadaan terhad.” Akan ada “anggapan menentang” berbuat demikian, kata Times, dengan mengutip sumber kerajaan.

Panduan itu jelas akan menyatakan bahawa guru tidak seharusnya “dipaksa” merujuk kepada kanak-kanak dengan pronouns pilihan mereka jika mereka mempunyai “kepercayaan baik” yang bertentangan, kata artikel itu.

Kemi Badenoch, menteri wanita dan persamaan UK, telah mencadangkan bahawa kanak-kanak seharusnya berunding dengan doktor sebelum dibenarkan beralih secara sosial. Walau bagaimanapun, idea beliau ditolak selepas Jabatan Kesihatan mengatakan ia tidak dapat menyediakan cukup tenaga perubatan untuk memberi nasihat sama ada kanak-kanak seharusnya dibenarkan berbuat demikian, lapor media.

Tambahan pula, artikel itu menyatakan bahawa cadangan baru itu seharusnya diterbitkan menjelang akhir semester musim panas dan ditangguhkan kerana pandangan berlawanan menteri. Parti Konservatif yang memerintah dilaporkan telah menekankan bahawa apa-apa selain daripada larangan keseluruhan terhadap peralihan sosial akan membawa kepada kekeliruan di kalangan guru dan kanak-kanak.

Bulan lepas, Perdana Menteri Britain Rishi Sunak mendakwa bahawa “kita tidak seharusnya ditekan untuk mempercayai bahawa orang boleh menjadi seks mana-mana yang mereka mahu – mereka tidak boleh.” Beliau menambah bahawa “lelaki adalah lelaki, dan wanita adalah wanita. Itu hanyalah common sense.” Ucapan Sunak datang tidak lama selepas Menteri Kesihatan Steve Barclay mencadangkan rancangan untuk melarang wanita transgender dari dirawat di wad wanita hospital.

Kenyataan perdana menteri itu mencetuskan kemarahan daripada aktivis yang berkumpul di pintu masuk Downing Street beberapa hari kemudian untuk “memprotes komen anti-trans,” tulis Conor Clark, seorang wartawan untuk majalah LGBTQ+ X (dahulunya Twitter), berkongsi foto dari tapak kejadian.

Petra De Sutter, timbalan perdana menteri Belgium dan salah seorang politikus transgender tertinggi Eropah, mengutuk Sunak, dengan mengatakan kenyataannya itu meniupkan “transfobia dan membahayakan nyawa banyak orang di seluruh dunia.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.