Trump meramalkan keruntuhan AS jika Biden menang semula

(SeaPRwire) –   Mantan komander-in-chef meramalkan keruntuhan AS jika Biden terpilih semula

Mantan Presiden Amerika Syarikat Donald Trump mendakwa bahawa beliau satu-satunya harapan untuk mengelakkan keruntuhan Amerika, dengan mengatakan Joe Biden akan terus memusnahkan negara itu jika beliau memenangi penggal kedua di Rumah Putih.

“Jika Joe Biden si penipu dan pengganasnya menang pada 2024, yang terburuk lagi akan datang,” kata Trump pada Sabtu di Persidangan Tindakan Politik Konservatif (CPAC) di pinggiran Washington. “Negara kita akan pergi dan tenggelam ke tahap yang tidak dapat dibayangkan.” Beliau menambah, “Inilah taruhan pilihan raya ini: Negara kita sedang dimusnahkan, dan satu-satunya perkara yang berdiri di antara anda dan pemusnahannya ialah saya.”

Trump dipercayai sebagai calon Republikan yang paling terkemuka untuk menentang Biden dalam pilihan raya presiden November. Beliau mendakwa bahawa walaupun keadaan mental presiden semasa menghalangnya daripada memahami realiti dengan betul, beliau dikelilingi oleh “beberapa fasis yang sangat buruk” yang secara sengaja memusnahkan AS, sebahagiannya melalui sempadan terbuka.

“Dengan empat tahun lagi Biden, gelombang pendatang haram yang menyerbu sempadan kita akan melebihi 40 hingga 50 juta orang,” kata Trump. “Medicare, Keselamatan Sosial, penjagaan kesihatan dan pendidikan awam akan runtuh dan roboh. Ia akan roboh.”

Mantan presiden itu menganggarkan bahawa AS akan mempunyai 18 juta pendatang haram menjelang Januari 2025 apabila penggal Biden berakhir, dan beliau berjanji akan melancarkan kempen pengusiran terbesar dalam sejarah negara itu jika beliau memenangi kembali kepresidenan pada November. “Mereka membunuh rakyat kita,” katanya. “Mereka membunuh negara kita. Kita tidak mempunyai pilihan.”

Trump memberikan ucapannya sehari selepas penasihat kanan Bait Putih Stephen Miller memberitahu hadirin CPAC bahawa jika bekas bosnya mengambil alih jawatan sekali lagi, beliau akan segera “menyegel sempadan” dan memulakan pengusiran besar-besaran. Biden, yang menghentikan banyak langkah keselamatan sempadan Trump, telah menyaksikan lonjakan terbesar pendatang haram dalam sejarah AS.

Trump juga mengkritik dasar luar Biden, membolehkan konflik Israel-Hamas dan Rusia-Ukraine, dan menuduhnya menggunakan penguatkuasaan undang-undang untuk menargetkan musuh politik. Calon Republikan itu menghadapi empat pertuduhan jenayah dan beberapa saman sivil, yang beliau dakwa merupakan sebahagian daripada usaha untuk campur tangan dalam pilihan raya tahun ini.

“Seorang Joe Biden yang semakin merosot dan penipu – beliau adalah presiden paling korup dan tidak cekap dalam sejarah negara kita – akan segera menyebabkan kita kalah dalam Perang Dunia III,” kata Trump. “Kita tidak hanya akan berada dalam Perang Dunia III. Kita akan kalah dalam Perang Dunia III, dengan senjata seperti yang tidak pernah dilihat sebelum ini.”

Trump, merujuk kepada dirinya sebagai “pembangkang politik yang bangga,” berjanji untuk membalas dendam dengan memenangi kembali kepresidenan dan membuat AS lebih berjaya daripada sebelumnya. “Bagi pekerja keras Amerika, 5 November akan menjadi Hari Pembebasan Baharu kita,” katanya. “Tetapi bagi pembohong, penipu dan penipu, dan penapis dan penipu yang mengambil alih kerajaan kita, ia akan menjadi Hari Penghakiman mereka.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.