Cassie Menuduh Sean Combs Merogol dan Mencabuli Dia dalam Saman di Mahkamah

Puff Daddy And The Family Bad Boy Reunion Tour Presented By Ciroc Vodka And Live Nation - May 20

(SeaPRwire) –   Pada petang Khamis, akhbar New York Times melaporkan bahawa penyanyi Cassie telah menfailkan saman di Mahkamah Daerah Persekutuan di Manhattan yang mendakwa bahawa Sean Combs telah menganiaya dan menyalahgunakannya secara fizikal dan seksual selama bertahun-tahun semasa hubungan mereka.

Menurut dokumen mahkamah, penderaan itu bermula tidak lama selepas Combs dan Ventura bertemu pada tahun 2005 apabila beliau berusia 19 tahun dan beliau berusia 37 tahun. Kedua-dua mereka terlibat secara romantik dari tahun 2007 sehingga kira-kira 2018. Saman itu merujuk kepada “ancaman keganasan, penyalahgunaan dadah yang berlebihan, penderaan fizikal dan psikologi, dan perhambaan seksual.” Saman itu merujuk kepada pertemuan seksual yang dipaksa dengan pelacur lelaki yang Combs akan menonton, merakam dan menyentuh diri sendiri. Ia terus menyatakan bahawa pada tahun 2018, “hampir pada akhir hubungan mereka, Encik Combs telah memaksa masuk ke rumahnya dan memerkosanya.” Combs telah menafikan semua dakwaan.

Combs, pengasas Bad Boy Records, telah dikenali sepanjang kerjayanya sebagai artis rakaman sebagai Puff Daddy, Puffy, Diddy, dan Love. Pada bulan September, pemenang Anugerah Grammy tiga kali itu dianugerahkan Anugerah Ikonic Global di . Beliau salah satu tokoh utama dalam hip-hop, dikreditkan membantu komersialkan genre dan meningkatkan kerjaya artis seperti The Notorious B.I.G. dan Mary J. Bilge. Di luar muzik, beliau mempunyai perkongsian berkeuntungan dengan jenama minuman keras popular, Ciroc.

Ventura ialah artis rakaman yang berjaya dengan lagu-lagu besar termasuk single terobosannya “Me & U.” Pada tahun 2006 beliau ditandatangani ke label yang kemudian menjadi imprint Bad Boy Records Diddy. Aduan menyatakan bahawa persatuan beliau dengan Bad Boy Records berakhir pada tahun 2019.

“Selepas bertahun-tahun dalam kesunyian dan kegelapan, saya akhirnya bersedia untuk menceritakan kisah saya, dan berbicara bagi pihak diri saya dan untuk manfaat wanita lain yang menghadapi keganasan dan penderaan dalam hubungan mereka,” kata Ventura dalam kenyataan. “Dengan tamatnya tempoh Akta Penyintas Dewasa New York yang semakin menghampiri, ia menjadi jelas bahawa ini merupakan peluang untuk berbicara tentang trauma yang saya alami dan yang akan saya pulihkan sepanjang hayat saya.”

Saman itu mendakwa bahawa Combs “mengawal selia sepenuhnya” Ventura sepanjang hubungan mereka. Ia mendakwa bahawa pada tahun 2012, Combs begitu marah dengan hubungan Ventura dengan penyanyi rap Kid Cudi sehingga beliau memberitahu Ventura bahawa beliau akan meletupkan kereta Kid Cudi. “Pada masa itu, kereta Kid Cudi meletup di lorong rumahnya,” kata saman itu. Seorang jurucakap untuk Kid Cudi memberitahu Times, “Ini semua benar.”

“Tuan Combs menafikan dengan tegas dakwaan-dakwaan yang menyinggung dan luar biasa ini,” kata peguam Combs, Benjamin Brafman, dalam kenyataan yang dihantar melalui emel kepada TIME. “Tuntutan $30 juta Ventura, di bawah ancaman menulis buku yang merosakkan tentang hubungan mereka, ditolak dengan jelas sebagai penyalahgunaan hitam.” Walaupun menarik balik ancamannya, Ventura kini beralih ke penyamanan penuh dengan kebohongan yang tidak berasas dan luar biasa, bertujuan untuk mencemarkan nama baik Encik Combs dan mencari wang.”

Peguam Ventura menafikan dakwaan penyalahgunaan hitam dalam kenyataan, menyatakan: “Encik Combs menawarkan Ventura berjuta-juta dolar untuk menyekatnya dan mencegah penyamanan ini. Beliau menolak usaha beliau dan memutuskan untuk memberi suara kepada semua wanita yang menderita dalam kesunyian. Ventura patut dipuji untuk keberanian beliau.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)