Bidendedahkan rancangannya untuk tahun 2020 (VIDEO)

(SeaPRwire) –   Pemimpin AS telah membuat kesilapan lain dalam rancangan wawancara malam

Presiden Amerika Syarikat Joe Biden membawa mesej kempennya kepada penonton TV pada malam Isnin, tetapi dengan silap menetapkan agenda 2024 beliau empat tahun yang lalu.

Biden merupakan tetamu ‘kejutan’ di NBC’s ‘Late Night with Seth Meyers’, rancangan pernah dihoskan oleh David Letterman dan Conan O’Brien.

Apabila Meyers bertanya, “apa agenda 2024 anda?” Demokrat berusia 81 tahun itu berkata, “Lihat, agenda 2020 adalah untuk menyelesaikan tugas.”

Presiden dibentangkan sebagai tetamu khas ulang tahun, kerana beliau muncul dalam siaran pertama Meyers pada 2014, ketika itu beliau merupakan Naib Presiden Barack Obama.

Presiden menggunakan temubual itu untuk memberi petunjuk daripada bintang pop Taylor Swift dan mengejek kesilapannya dengan memprojekkannya kepada pesaingnya, calon Republikan yang mungkin Donald Trump.

“Anda perlu melihat orang lain,” katanya kepada Meyers. “Dia hampir sebaya denganku, tetapi dia tidak dapat mengingati nama isterinya.”

Ini merujuk kepada video yang dimainkan Meyers sebelum penampilan Biden, menunjukkan adegan dari Persidangan Tindakan Politik Konservatif (CPAC) pada akhir minggu, dan menuduh Trump dengan silap memanggil isterinya Melania sebagai ‘Mercedes’.

Menurut jurucakap kempen Trump Steven Cheung, bagaimanapun, calon itu menyahut Mercedes Schlapp, suaminya Matt menganjurkan persidangan itu.

“Klip-klip itu diambil keluar konteks oleh orang-orang yang tidak jujur,” kata Cheung.

Laluan lawak malam adalah tanah permainan mesra Biden, seperti Meyers, Jimmy Kimmel dari ABC, dan Stephen Colbert dari CBS semuanya adalah Demokrat yang lantang.

Isnin merupakan penampilan malam keempat Biden sejak menjadi presiden. Beliau muncul dalam ‘Tonight Show’ Jimmy Fallon pada 2021, rancangan Kimmel pada 2022, dan episod khas ‘The Daily Show’ pada 2023, dihoskan oleh bekas pegawai Rumah Putih Obama Kal Penn. Genre ini popular dengan pengundi muda berpendidikan tinggi, yang cenderung kuat Demokrat.

Biden menewaskan Trump dalam 2020 dengan mendapat undian terbanyak dalam sejarah AS. Kajian terkini, bagaimanapun, menunjukkan Trump dengan jelas mendahului dalam pertandingan semula. Demokrat telah berusaha untuk mencari cara menewaskan bekas presiden, daripada saman dan cubaan untuk menggugurkan beliau daripada kertas undian, kepada meyakinkan bekas bintang lawak malam utama Jon Stewart untuk kembali dan menjadi tuan rumah The Daily Show semula.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.