Perkongsian Strategik Baru antara Amazon dan Hyundai; Penjualan Kenderaan di Amazon dan Lebih Banyak Lagi!

(SeaPRwire) –   Ketua Pegawai Eksekutif Amazon Andy Jassy telah berkongsi dalam kemaskini media terkini bahawa Amazon dan Syarikat Motor Hyundai sedang membentuk perkongsian strategik yang baru.

Seattle, Washington Nov 16, 2023  –  Amazon, syarikat runcit gergasi, dan Syarikat Motor Hyundai sedang membentuk satu perikatan baru. Dalam kemaskini media terkini, Ketua Pegawai Eksekutif Amazon Andy Jassy telah mengumumkan bahawa kedua-dua syarikat telah membentuk perkongsian strategik baru yang meluas. Menurut perkongsian ini, Hyundai telah memilih AWS sebagai pembekal awan keutamaan bersama-sama dengan jualan kenderaan di Amazon.com pada tahun 2024.

“Hyundai adalah syarikat yang sangat inovatif yang berkongsi semangat Amazon untuk cuba memperbaiki kehidupan pelanggan setiap hari,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Amazon Andy. “Perkongsian meluas kami harus melakukan itu, daripada mengubah kemudahan bagi pelanggan untuk membeli kenderaan secara dalam talian kepada mempermudahkan penggunaan Alexa di kenderaan Hyundai untuk hiburan, membeli-belah, penyesuaian rumah pintar, dan semakan kalendar kepada membolehkan Hyundai untuk mentransformasikan pengalaman pelanggan dan operasi perniagaan dengan berpindah ke AWS. Kami berharap untuk mencipta bersama selama bertahun-tahun akan datang.”

Ketua Operasi Global untuk Hyundai dan Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Hyundai dan Genesis Motor Utara Amerika, José Muñoz, dan Timbalan Presiden untuk Perniagaan dan Pembangunan Korporat Seluruh Dunia Amazon, Marty Mallick telah mendedahkan beberapa elemen kunci di Pameran Kereta Los Angeles mengenai perkongsian strategik yang baru dibentuk ini. Salah satunya adalah bahawa pengedar kereta untuk pertama kalinya akan dapat menjual kenderaan di kedai Amazon di Amerika Syarikat pada tahun 2024 dan Hyundai akan menjadi jenama pertama yang boleh dibeli oleh pelanggan. Pengalaman membeli kereta digital yang baru ini akan membantu pelanggan dengan mudah membeli kereta baru secara dalam talian dan kemudian mengambil atau menghantar kepada mereka mengikut pilihan mereka.

Unsur kunci lain yang didedahkan di Pameran Kereta Los Angeles adalah bahawa Hyundai telah memilih Amazon Web Services (AWS) sebagai pembekal awan keutamaan. Ini akan mempercepat transformasi digital menggunakan keupayaan terunggul industri AWS – daripada pangkalan data, pengkomputeran, penyimpanan, dan analisis kepada kecerdasan buatan (AI generatif) dan Internet of Things (IoT) sebagai sebahagian daripada perjanjian berbilang tahun ini. Kenderaan Hyundai generasi seterusnya juga akan responsif dan interaktif dengan pembinaan Alexa. Dengan ini, pelanggan akan dapat mengawal rumah pintar mereka dari jalan raya; seperti memanaskan rumah, menguruskan pencahayaan pintar, memeriksa pintu terkunci dua kali, rutin Alexa lain dan banyak lagi.

Media Contact

Daniel Martin

Sumber :Daniel Martin

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )