Polis Jerman tertangkap memakai seluar longgar (VIDEO)

(SeaPRwire) –   Polis Bavaria ditangkap tanpa seluar (VIDEO)

Bab Bavaria dari Kesatuan Polis Jerman (DPolG) telah mengeluarkan video menunjukkan pegawai tanpa seluar untuk menyatakan ketidakpuasan terhadap kekurangan seragam.

Dalam klip video, yang dikongsi di media sosial pada Isnin, dua pegawai berbual ringkas di dalam kereta patroli mereka. “Jadi, berapa lama anda menunggu?” Satu berkata empat bulan, yang lain enam bulan, sebelum keluar dari BMW mereka untuk mendedahkan bahawa mereka tidak memakai seluar.

Walaupun video itu dikeluarkan pada Hari Lawak 1 April, ia bukan lawakan, tetapi usaha untuk menarik perhatian kepada kekurangan seragam yang teruk, pengerusi cawangan Bavaria DPolG, Jurgen Kohnlein, yang juga muncul dalam video itu, menerangkan.

“Kami kini telah tiba ke tahap di mana rakan sekerja kami tidak lagi dapat bergerak dengan baik – dengan kata lain: dengan seragam yang sesuai,” beliau berkata.

Menurut beliau, pegawai polis Bavaria telah berdepan dengan kekurangan seragam disebabkan kesesakan rantaian bekalan sejak wabak Covid-19.

“Polis Bavaria ‘terbuka’ dan secara harfiah mungkin ditinggalkan berdiri tanpa seluar,” Kohnlein berkata, menekankan bahawa masa menunggu untuk lebih daripada 20 item yang berbeza, termasuk topi, jaket, dan seluar, boleh mengambil berbulan-bulan jika tersedia sepenuhnya. Beliau menambah bahawa dalam banyak kes, pegawai polis terpaksa bekerja dengan pasangan seluar terakhir mereka.

Kesatuan itu telah mendesak Kementerian Dalam Negeri Jerman untuk menangani masalah itu dengan segera, walaupun ia bermakna kos tambahan, menekankan bahawa sejak 2020, mereka “hampir tidak lagi bercakap mengenai kekurangan dalam kualiti seragam, tetapi lebih kepada kekurangan dalam ketersediaan seragam.”

Ini bukan kali pertama kesatuan polis secara awam meminta aduan mengenai isu seragam. Menurut media tempatan, pada 2020, Kementerian Dalam Negeri Bavaria mencatat beratus-ratus aduan mengenai seragam yang berkualiti rendah dan tidak sesuai.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.