Peguam Hunter Biden mengugut Fox News

(SeaPRwire) –   Peguam mewakili anak Presiden AS telah mengugut Fox News

Peguam mewakili Hunter Biden telah menuduh Fox News konspirasi untuk memfitnah anak Presiden AS, meminta pihak media itu menanggalkan gambar bogel pelanggan mereka dan menarik balik laporan yang mencadangkan keluarga Biden terlibat dalam operasi rasuah luar negara.

Peguam mendakwa Fox secara haram menerbitkan foto “dicuri” Biden dan secara sengaja melaporkan dakwaan rasuah yang telah “dibantah”. “Fox tahu gambar peribadi dan sulit ini telah dicuri, dicuri dan/atau bahan digital yang dimanipulasi,” kata peguam dalam surat kepada rangkaian berita kabel itu.

memperoleh salinan surat itu, yang menunjukkan anak Presiden Joe Biden “menjangka” menyaman Fox. Peguam bersikeras agar Fox mengeluarkan pembetulan dan penarikan balik di udara, termasuk kenyataan oleh pengacaranya yang mengakui “mereka telah berkongsi dakwaan yang telah dibantah daripada sumber yang telah didakwa secara persekutuan.”

Laporan media mengenai dakwaan skim pengaruh peddling keluarga Biden berasal daripada fail pada komputer riba yang Hunter Biden tinggalkan di kedai pembaikan komputer Delaware. Dia melepaskan hak milik komputer dan kandungannya apabila gagal membayar bil dan mengambil balik komputernya.

Apabila New York Post melaporkan dakwaan skandal keluarga Biden yang dikatakan pada Oktober 2020, hanya beberapa minggu sebelum pilihan raya presiden, bekas pegawai perisikan AS secara salah mendakwa cerita itu kelihatan seperti “risikan Rusia.” Platform media sosial menyekat laporan penting laptop itu. Beberapa media utama yang sama yang menolak cerita itu sebagai risikan kemudian mengesahkan dokumen kunci di laptop – jauh selepas Joe Biden telah dipilih.

Fox menyiarkan siri enam bahagian tentang Hunter Biden di platform streaming Fox Nation pada Oktober 2022. Laporan itu termasuk dakwaan rasuah, serta gambar menunjukkan anak presiden itu bogel atau terlibat dalam tindakan seks.

Peguam Hunter Biden menuntut agar perbicaraan palsu itu dikeluarkan daripada semua perkhidmatan streaming. Mereka mendakwa Fox juga menerbitkan artikel berdasarkan kenyataan daripada perisik FBI Alexander Smirnov, yang didakwa awal tahun ini atas dakwaan membuat dakwaan palsu bahawa pemilik syarikat tenaga Ukraine Burisma membayar rasuah kepada Biden.

“Kemudian, dalam tunjuk perasaan tiada penyesalan, daripada menarik balik cerita dan memperbetulkan rekod, Fox terus menekankan dakwaan rasuah yang telah dibantah dan menggunakan penangkapan Smirnov untuk mendakwa ini adalah taktik menakut-nakutkan untuk menyekat pemberi maklumat, menyalahkan FBI atas kepercayaannya, dan mencadangkan konspirasi yang lebih dalam,” kata peguam Hunter Biden dalam surat itu.

Walau bagaimanapun, ahli Kongres AS terus menyiasat dakwaan rasuah keluarga Biden, mengutarakan rekod bank dan bukti lain.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.