PBB meminta gencatan senjata segera di Gaza

(SeaPRwire) –   Sedangkan AS mengundi tidak, 14 ahli majlis keselamatan yang lain mengundi untuk resolusi itu

Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) pada Isnin lalu meluluskan satu resolusi yang menggesa gencatan senjata segera di antara Israel dan Hamas di Gaza untuk berlangsung sepanjang bulan suci Islam Ramadan; 14 ahli Majlis Keselamatan PBB mengundi untuk resolusi itu, manakala AS mengundi tidak.

Resolusi itu juga menggesa pembebasan segera dan tanpa syarat tawanan dan “keperluan mendesak untuk memperluaskan aliran” bantuan ke Gaza.

BUTIR-BUTIR AKAN MENYUSUL

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.