Pasukan bahan berbahaya dipanggil selepas ‘serbuk putih’ dihantar kepada Trump Jr.

(SeaPRwire) –   Donald Trump’s eldest son said the incident was likely motivated by “hatred” of his father

Telah dipanggil unit bahan berbahaya ke rumah Florida anak lelaki Donald Trump Jr., anak lelaki bekas Presiden AS, selepas dia menerima ancaman maut dan sampul yang mengandungi bahan berwarna putih misteri.

Pihak berkuasa menjawab ke rumah Trump pada hari Isnin petang, selepas dia membuka sekeping surat dan menyebabkan serbuk tak dikenal “terbang keluar,” sumber tanpa nama memberitahu Daily Beast, yang pertama melaporkan insiden itu.

Trump sendiri kini mengesahkan kejutan itu, memberitahu Daily Caller bahawa “Ia tidak kira apa politik anda, jenis kotoran ini tidak boleh diterima.”

“Ini sebenarnya kali kedua bahan berwarna putih dalam sampul surat yang dihantar kepadaku. Kali terakhir kami alami ini, ia berlaku semasa bapa saya menjadi presiden dan isteri saya ketika itu membukanya bersama anak-anak saya di sisinya,” beliau menambah. “Jadi, ia hanya menyedihkan bahawa kita hidup dalam masyarakat di mana politik dan kebencian kiri terhadap bapa saya akan menggerakkan orang untuk melakukan perkara gila seperti itu, tetapi itulah di mana kita sekarang.”

Walaupun bahan itu belum dikenalpasti oleh pihak berkuasa, jurucakap anak lelaki Trump Jr. berkata anak lelaki bekas presiden itu tidak kelihatan berada dalam bahaya.

“Keputusan ujian bahan yang tidak pasti mengenai apa sebenarnya, tetapi pegawai di tapak itu tidak percaya ia membahayakan,” mereka berkata.

Foto tidak disahkan yang beredar secara online kononnya menunjukkan surat yang diterima oleh Trump Jr., yang juga menyebut adik-beradiknya Eric dan Barron, serta Jared Kushner, suami Ivanka Trump dan bekas pegawai kanan senior di Pentadbiran Presiden Donald Trump.

“Berapa banyak kehidupan akan binasa sebelum psikopat Donald dibungkam?” mesej itu membaca, sebelum anehnya menambah bahawa “cucu Lee Harvey Oswald mesti menyempurnakan kontraknya.”

Jabatan Polis Jupiter enggan berkongsi butiran lanjut mengenai siasatan itu, tetapi berkata Pejabat Sheriff Palm Beach akan memimpin siasatan itu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.