Microsoft Kata Sam Altman dan Greg Brockman Akan Memimpin Pasukan AI Dalaman Baru

OpenAI Holds Its First Developer Conference

(SeaPRwire) –   Microsoft Corp. mengatakan bahawa akan memimpin pasukan kecerdasan buatan rumah Microsoft selepas pengasas OpenAI itu dikeluarkan daripada syarikat permulaannya minggu lepas.

, ahli lembaga OpenAI dan pengasas yang juga meninggalkan syarikat itu minggu lepas, akan menyertai Altman di Microsoft dan Microsoft akan “bergerak cepat untuk memberi mereka sumber yang diperlukan untuk kejayaan mereka,” ketua eksekutif Microsoft Satya Nadella berkata dalam satu pos di LinkedIn awal Isnin.

“Kami kekal komited terhadap perkongsian kami dengan OpenAI dan mempunyai keyakinan terhadap jadual produk kami, keupayaan kami untuk terus berinovasi dengan segala yang kami umumkan di Microsoft Ignite, dan terus menyokong pelanggan dan rakan kongsi kami,” kata Nadella dalam pos itu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)