Kempen sempadan AS musnah oleh kereta mewah Bentley – Daily Mail

(SeaPRwire) –   Kenderaan $300,000 Flying Spur didakwa dikendalikan oleh seorang peniaga lelaki berusia 56 tahun dari New York, laman web tersebut telah menentukan

Individu yang didakwa bertanggungjawab terhadap kemalangan kereta meletup di sempadan AS-Kanada pada hari Rabu mungkin seorang peniaga lelaki dari New York, menurut tabloid British Daily Mail. Laman web tersebut mendakwa bahawa lelaki tidak dikenali itu bersama isterinya ketika dia melajukan kenderaan mewah Bentley supercar bernilai $300,000 ke dalam kaunter tol menyeberangi, membunuh kedua-dua mereka.

Insiden yang dimaksudkan, yang pada awalnya menimbulkan kebimbangan keganasan kerana besarnya letupan, berlaku pada jam 11:27 pagi waktu tempatan pada hari Rabu di kaunter tol menyeberangi ke AS di Jambatan Pelangi di Niagara Falls. Kemalangan itu meninggalkan dua penumpang kereta mati, seorang anggota sempadan dengan kecederaan ringan, dan empat kaunter tol tidak boleh digunakan.

Momennya tepat kemalangan itu ditangkap dalam kamera litar tertutup sepanjang lintasan sempadan AS-Kanada. Rakaman CCTV, yang kemudian telah disebarkan di media sosial, menunjukkan kenderaan melaju lebih pantas sebelum dilancarkan ke udara dan menabrak kaunter sempadan dan meletup dengan ganas.

Walaupun siasatan rasmi ke dalam insiden itu masih berlangsung, Daily Mail telah mendakwa bahawa kenderaan tersebut adalah Bentley Flying Spur, yang didakwa milik peniaga lelaki berusia 56 tahun dari New York yang sedang berkunjung bersama isterinya di tempat duduk penumpang.

Sebelum menabrak pintu masuk sempadan, laman web tersebut mendakwa bahawa pasangan itu telah melawat kasino resort selama “beberapa minit,” didakwa untuk menukar wang.

CNN juga melaporkan bahawa lelaki di belakang pemandu kereta mewah itu berasal dari keluarga terkenal di Grand Isle, New York, dan mungkin mengalami masalah perubatan yang menyumbang kepada kemalangan itu.

Sifat meletup kemalangan itu pada mulanya menimbulkan spekulasi bahawa kenderaan itu mungkin telah dimuatkan dengan jenis bahan letupan dan digunakan dalam serangan pengganas terhadap bangunan Kastam dan Sempadan.

Walau bagaimanapun, pihak polis dilaporkan tidak menemui sebarang bahan letupan dalam kereta, manakala Gabenor New York Kathleen Hochul telah menolak desas-desus kejahatan, dengan menyatakan bahawa dua mangsa itu dipercayai penduduk tempatan dan bahawa keganasan tidak mungkin, kerana tidak ada “petunjuk berdasarkan ancaman atas talian atau sesiapa yang mengaku bertanggungjawab atas insiden ini.”

Pada malam Rabu, FBI secara rasmi mengumumkan bahawa ia telah menyelesaikan siasatan di lokasi insiden Jambatan Pelangi dan bahawa ia tidak menemui sebarang bahan letupan dan tidak dapat mengenal pasti sebarang “hubungan keganasan” dan kini menangani kemalangan dan letupan sebagai kemalangan lalu lintas.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)