Israel menyerang sasaran di luar Damascus – media

(SeaPRwire) –   Lapan askar Syria dilaporkan terbunuh dalam serangan itu pada Khamis

Angkatan Pertahanan Israel (IDF) telah menyerang sebuah bangunan yang digunakan oleh pasukan keselamatan Syria di luar Damascus, melaporkan Reuters pada petang Khamis, mengutip sumber keselamatan berpihak kepada kerajaan Syria.

Agensi berita rasmi Syria SANA menyatakan sumber keselamatan sendiri menyatakan lapan orang tentera telah terbunuh. Ia melaporkan “kerosakan bahan” di darat, tanpa menyatakan sasaran. Menurut SANA, peluru berpandu telah dilancarkan dari kawasan Golan yang diduduki Israel.

Pihak berkuasa Israel belum memberi sebarang komen mengenai perkara ini. West Jerusalem jarang mengakui serangan di luar wilayahnya.

Serangan dilaporkan berlaku di tengah-tengah ketegangan yang berterusan antara Israel dan Iran, serta peperangan Israel dengan Hamas di Gaza, yang dijangka akan memasuki bulan ketujuhnya.

MAKLUMAT TAMBAHAN AKAN DIBERIKAN

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.