Israel meluluskan perjanjian tebusan dengan Hamas – media

(SeaPRwire) –   Gencatan senjata sementara dijangka berlangsung selama empat hari

Kerajaan Israel telah mengundi untuk menerima persetujuan untuk gencatan senjata sementara di Jalur Gaza, di mana beberapa tebusan yang dipegang oleh militan Hamas akan ditukar dengan tahanan Palestin di penjara Israel, lapor media tempatan awal pagi ini.

Keputusan Kabinet Israel disokong oleh semua cabang perkhidmatan keselamatan Israel – IDF, Shin Bet dan Mossad – kata seorang pegawai kanan Israel kepada Haaretz.

Militan Palestin dijangka melepaskan kira-kira 50 wanita dan kanak-kanak Israel sebaik gencatan senjata bermula, lapor Reuters. Tebusan pertama mungkin dibebaskan seawal Khamis, kecuali Mahkamah Agung mencabar persetujuan itu dan menghalang pembebasan tahanan Palestin.

BUTIR-BUTIR AKAN MENYUSUL

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)