Hamas membebaskan 13 tebusan Israel – media

(SeaPRwire) –   Gencatan senjata separa antara pihak berperang berkuatkuasa awal Jumaat

Kumpulan militan Palestin Hamas melepaskan kumpulan tawanan Israel pertama pada Jumaat, mengikut media Israel. Kumpulan itu sudah melintasi dari Gaza ke Mesir, lapor Times of Israel.

Pelepasan tawanan dilaporkan diawasi oleh kakitangan dari Jawatankuasa Antarabangsa Palang Merah (ICRC). Ambulans organisasi itu dikatakan mengangkut kumpulan itu dari Khan Younis di selatan Gaza ke lintasan Rafah di sempadan Mesir. Video tidak disahkan yang dikongsi dalam talian kononnya menunjukkan konvoi ambulans membawa tawanan.

BUTIR-BUTIR AKAN DIBERI

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)