Bintang Korea Kyuhyun Cedera Akibat Serangan Penyusup Bilik Ganti Pakaian Dengan Motif Yang Tidak Jelas

(SeaPRwire) –   Seorang wanita yang membawa pisau telah mencederakan Cho Kyu-hyun, pelakon pentas, pengacara TV dan penyanyi K-pop berusia 35 tahun yang popular dikenali sebagai Kyuhyun selepas dia menyusup ke kawasan belakang pentas teater di bahagian barat Seoul Ahad malam.

Dalam kenyataan pada , label Kyuhyun, Antenna menyatakan insiden itu berlaku selepas persembahan terakhir muzikal bahasa Korea Ben-Hur, di mana idola yang paling terkenal sebagai ahli kumpulan lelaki Super Junior, memegang watak utama. Pertunjukan itu telah berjalan di Pusat Seni LG Seoul sejak 2 September.

Media tempatan bahawa seorang wanita dalam 30-an memasuki kawasan berpakaian pelakon pada kira-kira 6 petang waktu tempatan pada 19 November dan mengacukan pisau di hadapan pelakon berbilang. Kyuhyun dilaporkan telah cuba mengawal penyerang dan jarinya tercucuk dalam proses itu.

“Dia segera mendapat rawatan di tempat kejadian dan kini dalam keadaan sihat,” kenyataan label itu berkata.

Polis telah menangkap penyerang, yang masih tidak dikenali, pada hari yang sama dan sedang menyiasat motifnya. Pihak berkuasa menyatakan wanita itu tidak mempunyai sebarang kaitan dengan Kyuhyun atau pelakon pentas lain dan, mengikut , wanita itu tidak pernah mengekori pelakon sebelum ini.

Pada Ogos, negara itu menjadi cemas disebabkan siri serangan yang kelihatan rawak, , yang telah dirujuk oleh orang ramai sebagai mudjima (yang diterjemahkan sebagai “jangan tanya mengapa”) jenayah. Serangan ini yang dilakukan terhadap orang asing kelihatan tidak mempunyai motif jelas.

Walaupun kadar jenayah agak rendah di negara Asia Timur ini dan penangkapan untuk jenayah keganasan telah di Seoul selama dasawarsa terakhir, peningkatan jenayah mudjima baru-baru ini telah memperbaharui perbahasan awam mengenai isu-isu sosial berterusan dan tidak diselesaikan seperti ketidaksetaraan dan .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)