Ahli-ahli kripto lebih suka Trump – kajian

(SeaPRwire) –   Hampir setengah pemilik mata wang maya di AS merancang untuk mengundi bekas presiden, menurut kajian Paradigm

Mantan Presiden Amerika Syarikat Donald Trump kelihatan menjadi calon terunggul di kalangan pengundi berpotensi yang merupakan pemegang mata wang kripto, menurut kajian terkini yang dijalankan oleh syarikat pelaburan kripto Paradigm.

1,000 pengundi layak ditanya mengenai hubungan mereka dengan mata wang maya dan tentang kecenderungan politik mereka menjelang pilihan raya Presiden November akan datang, menurut Paradigm, yang menerbitkan keputusan itu pada Khamis. Daripada mereka ini, 19% menyatakan bahawa mereka pernah membeli kripto pada satu masa, dengan 7% mengatakan mereka kini memegang lebih daripada AS$1,000 dalam mata wang kripto dan 1% mendakwa memiliki lebih daripada AS$10,000.

Keputusan itu mencadangkan bahawa, daripada 161 juta orang Amerika yang didaftarkan untuk mengundi tahun ini, terdapat lebih daripada 11 juta yang memiliki kripto dan, untuk kumpulan ini, dasar-dasar mengenai mata wang maya adalah penting. Itu sebagai 69% pengundi menyatakan mereka tidak puas hati dengan sistem kewangan semasa.

Daripada pemilik kripto yang disoal selidik, 48% mengatakan mereka akan mengundi Trump dan 38% untuk Biden. Pentingnya, 43% pengundi ini mengingati bahawa mereka telah mengundi Biden pada 2020, manakala 39% telah mengundi Trump pada pilihan raya itu. Paradigm mencadangkan bahawa keputusan ini mungkin bermakna dasar Biden mengenai kripto sepanjang empat tahun yang lalu mungkin telah kehilangan banyak undian.

Pada masa yang sama, rakyat Amerika Syarikat kelihatan tidak mempunyai banyak kepercayaan terhadap Demokrat atau Republikan apabila berkaitan dengan kripto, dengan 49% responden soal selidik menyatakan mereka tidak mempunyai kepercayaan terhadap mana-mana parti.

“Bilangan pengundi yang besar sedang mencari pembuat dasar yang boleh dengan berani menerangi jalan ke hadapan dasar kripto,” Justin Slaughter dan Dominique Little dari Paradigm merumuskan, dalam blog mengenai keputusan kaji selidik itu.

Pada awal minggu ini, kedua-dua Biden dan Trump secara rasmi memastikan pencalonan masing-masing untuk pilihan raya November nanti, menjadikan mereka dua calon utama dalam perlumbaan presiden.

Walaupun kajian pendapat menunjukkan bahawa pengundi Amerika tidak gembira dengan pertandingan Trump-Biden kedua, kajian terkini menunjukkan Trump memimpin lawan bertandingnya, dengan pengundi memberi kadar prestasi beliau di Oval Office dari 2017 hingga 2021 – terutamanya dalam ekonomi, jenayah dan keselamatan sempadan – lebih positif berbanding kadar mereka terhadap Biden.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.