YS Biopharma Mengumumkan Penempatan Swasta Pembiayaan Sebanyak US$40 Juta

(SeaPRwire) –   GAITHERSBURG, Md., 9 Februari 2024 — YS Biopharma Co., Ltd. (NASDAQ: YS) (“YS Biopharma”) bersama anak syarikatnya (“Kumpulan YS” atau “Syarikat”) merupakan sebuah syarikat biofarmasi global yang komited untuk menemui, membangunkan, mengeluarkan, dan menghantar generasi baru vaksin dan biologik terapeutik untuk penyakit berjangkit dan kanser, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menandatangani perjanjian pembelian saham (the “Perjanjian Pembelian”) dengan pelabur institusi (the “Pembeli”) untuk penempatan persendirian 95,269,762 saham biasa Syarikat, nilai paras US$0.00002 setiap saham (the “Saham”) pada harga pembelian $0.41986 setiap Saham (the “Penempatan Persendirian”) untuk jumlah keseluruhan US$40 juta hasil.

Dr. David Shao, Pengarah, Presiden, dan Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat, berkata, “Kami bangga mengumumkan penempatan persendirian US$40 juta, secara eksklusif melalui penerbitan saham biasa. Melalui pembiayaan ekuiti, tanpa penerbitan sebarang waran atau pilihan, kami memberdayakan pelabur kami dengan pemilikan langsung, menyelaraskan kepentingan mereka dengan kepentingan pemegang saham sedia ada yang berusaha untuk kejayaan jangka panjang YS Biopharma. Suntikan modal ini meningkatkan dan memperkukuh kedudukan kewangan kami. Ia memperkukuh kedudukan tunai kami, meningkatkan likuiditi, dan memberikan sumber kewangan tambahan untuk menyokong operasi inti dan pertumbuhan perniagaan kami.”

Saham yang dibeli dikecualikan daripada keperluan pendaftaran Akta Sekuriti 1933, sebagaimana yang dipinda (“Akta Sekuriti”) mengikut Peraturan S promulgasinya. Penempatan Persendirian telah dibuat selepas pemberhentian perintah larangan yang diberikan oleh Mahkamah Agung Cayman Islands bertarikh 22 Disember 2023. Perjanjian Pembelian mengandungi perwakilan, jaminan dan komitmen biasa Syarikat dan Pembeli, dan komitmen ganti rugi biasa untuk transaksi jenis ini. Syarikat juga memberikan hak pendaftaran biasa kepada Pembeli berhubung dengan Saham.

Kenyataan Berhati-hati Mengenai Pernyataan Prospektif

Kenyataan media ini mengandungi “pernyataan prospektif” menurut Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, sebagaimana yang dipinda, Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, sebagaimana yang dipinda, dan Akta Pembaharuan Tuntutan Sekuriti Persendirian 1995. Semua kenyataan selain kenyataan fakta semasa atau lalu termasuk dalam kenyataan media ini merupakan pernyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada pernyataan mengenai pertumbuhan yang dijangka Syarikat, kemajuan pembangunan semua calon produk, kemajuan dan keputusan semua ujian klinikal, keupayaan Syarikat untuk menyumber dan mengekalkan bakat, dan kedudukan tunai Syarikat. Pernyataan prospektif boleh dikenal pasti melalui penggunaan perkataan seperti “anggaran”, “rancangan”, “projek”, “ramalan”, “berniat”, “akan”, “dijangka”, “percaya”, “sasaran” atau ungkapan lain yang meramalkan atau menunjukkan peristiwa atau trend masa depan atau yang bukan kenyataan perkara sebenar.

YS Biopharma tidak dapat memastikan kepada anda bahawa pernyataan prospektif dalam kenyataan media ini akan terbukti tepat. Pernyataan prospektif ini tertakluk kepada beberapa risiko dan ketidakpastian, termasuk yang dimasukkan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam laporan tahunan Syarikat pada Borang 20-F yang paling baru, serta perbincangan potensi risiko, ketidakpastian dan faktor penting lain yang mungkin dibuat Syarikat dalam penyediaan berikutnya kepada SEC. Terdapat risiko tambahan yang mungkin tidak diketahui YS Biopharma atau yang YS Biopharma percaya kini tidak material yang juga boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza daripada apa yang terkandung dalam pernyataan prospektif di sini. Memandangkan ketidakpastian yang signifikan dalam pernyataan prospektif ini, tiada apa pun dalam kenyataan media ini harus dianggap sebagai perwakilan oleh mana-mana pihak bahawa pernyataan prospektif yang dinyatakan di sini akan dicapai atau bahawa mana-mana hasil yang dirancang bagi pernyataan prospektif tersebut akan dicapai. Pernyataan prospektif dalam kenyataan media ini mewakili pandangan YS Biopharma pada tarikh kenyataan media ini. Peristiwa dan perkembangan selepas ini mungkin menyebabkan pandangan berubah. Walau bagaimanapun, sementara YS Biopharma mungkin mengemaskini pernyataan prospektif ini pada masa hadapan, tiada niat semasa untuk berbuat demikian, kecuali diperlukan oleh undang-undang yang berkuat kuasa. Oleh itu, anda tidak harus bergantung kepada pernyataan prospektif ini sebagai mewakili pandangan YS Biopharma selepas tarikh kenyataan media ini. Kecuali diperlukan oleh undang-undang, YS Biopharma tidak mengambil sebarang tanggungjawab untuk mengemaskini pernyataan prospektif ini.

Hubungan Pelabur

Robin Yang
Rakan, ICR, LLC
Tel: +1 (212) 537-4035
Emel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.