Yili Group Senaraikan Antara Pemilihan Inovator Globalisasi Forbes China 2023 Top 30 Jenama Teratas

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Jan. 30, 2024 — Pada 26 Januari 2024, majlis anugerah Forbes China Globalization Innovators Selection 30&30 yang pertama telah diadakan di Shanghai. Semasa majlis tersebut, 30 Brand Teratas Forbes China Globalization Innovators Selection 2023 telah diumumkan, termasuk Brand Utama dan Brand Peneroka yang dipilih berdasarkan analisis menyeluruh terhadap pertumbuhan global, pengaruh jenama, kekuatan inovasi, dan prestasi kewangan mereka. Yili Group adalah satu-satunya syarikat tenusu yang dinamakan sebagai Brand Utama, yang merupakan pengiktirafan terhadap strategi global Kumpulan yang telah menetapkan piawaian untuk penglobalan syarikat tenusu Cina.

Yili Group listed among the 2023 Forbes China Globalization Innovators Selection Top 30 Brands
Yili Group listed among the 2023 Forbes China Globalization Innovators Selection Top 30 Brands

Diletakkan di kalangan Top 5 Tenusu Global dan diiktiraf sebagai jenama tenusu nombor satu di Asia, Yili telah mengikuti prinsip “pemikiran global dan operasi tempatan”, melalui mengejar inovasi dan penglobalan sebagai dua pemacu untuk ekspansi globalnya.

Dengan fokus kepada pelanggan, Yili kini telah meletakkan rangkaian yang merangkumi sistem sumber global, sistem inovasi global dan sistem pasaran global di kawasan di mana industri tenusu berkembang dengan baik, meliputi Asia, Eropah, Amerika dan Oceania. Ia komited untuk menyediakan produk dan perkhidmatan berkualiti tinggi melalui rangkaian tersebut. Pada masa ini, beberapa produk terlaris Yili seperti AMBPOMIAL, Youngfun, krim ais Cremo, krim ais Joyday dan mentega Westgold sedang mendapat sambutan di seluruh dunia.

Didorong oleh hasrat untuk inovasi dan transformasi, Yili telah menubuhkan 15 pusat R & D yang dikendalikan bersama dengan Universiti Wageningen, Lincoln University dan banyak lagi universiti, institut penyelidikan dan organisasi terkemuka di seluruh dunia. Setakat Disember 2022, Yili menduduki tempat kedua di kalangan 10 pengeluar tenusu teratas di dunia berdasarkan jumlah permohonan paten dan permohonan penciptaan.

Yili juga pemenang pelbagai anugerah inovasi global. Pada IDF World Dairy Summit 2023, Yili adalah satu-satunya pengeluar tenusu Cina yang dianugerahkan dua Anugerah Inovasi Tenusu IDF – anugerah paling berprestij dalam industri ini. Pada Kongres Tenusu Global ke-16, Yili dinominasikan untuk 18 Anugerah Inovasi Tenusu Dunia, memimpin industri di seluruh dunia.

Disokong oleh strategi penglobalannya, Yili telah membuat terobosan bersejarah daripada menjadi syarikat tenusu nombor satu di China untuk menjadi Top 5 dalam industri tenusu global. Pada tahun 2023, Kumpulan Yili melaporkan pendapatan rekod tertinggi sebanyak 97.404 bilion yuan (anggaran USD 13.32 bilion) dan pertumbuhan bersih 16.36% kepada 9.380 bilion yuan (anggaran USD 1.28 bilion) dalam tiga suku pertama. Pada tahun yang sama, Brand Finance mendedahkan senarai liga Dairy 10 2023, di mana Yili mencatat peningkatan tahun ke tahun sebanyak 17% dalam nilai dan menduduki tangga teratas buat kali keempat berturut-turut.

 Sebagai pemimpin dalam industri tenusu Cina, Yili akan terus berusaha untuk meningkatkan daya saing globalnya, dan merealisasikan visi korporatnya untuk menjadi pembekal makanan sihat global yang paling dipercayai. Yili akan terus komited untuk mencipta dunia yang secara integrasi berkongsi kesihatan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.