XTransfer Aktif Meluaskan Ke Pasaran ASEAN dan Asia Selatan

(SeaPRwire) –   Mengembangkan Peluang Kerjasama dengan Syarikat Tempatan

HONG KONG, 29 Januari 2024XTransfer, Platform Pembayaran Perdagangan Lintas Sempadan Terkemuka di Dunia & No.1 di China, menyertai, sebagai sebahagian daripada Komuniti Unicorn, Mesyuarat Tahunan ke-54 Forum Ekonomi Dunia yang diadakan di Davos. Semasa forum itu, Bill Deng, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif XTransfer menghadiri pelbagai seminar dan acara yang memberi tumpuan kepada negara-negara ASEAN dan Asia Selatan, terlibat dalam perbincangan mendalam dengan pemimpin politik dan perniagaan untuk mengkaji peluang pembangunan serantau dan kerjasama syarikat.

Semasa forum itu, Bill Deng, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif XTransfer, menghadiri sesi panel “Perbualan dengan Pham Minh Chinh, Perdana Menteri Vietnam“. Perdana Menteri Vietnam Pham Minh Chinh menyatakan komitmen untuk memajukan transformasi Vietnam dan mengkaji sumber-sumber pertumbuhan ekonomi baharu. Beliau menekankan kepentingan transformasi digital dan menyeru pelabur untuk meningkatkan pelaburan dalam bidang keutamaan seperti inovasi dan teknologi tinggi, termasuk semikonduktor dan kecerdasan buatan.

Pada tahun lalu, XTransfer melancarkan perkhidmatan antarabangsa dan memperkenalkan diri di Vietnam dengan menyertai “Pameran Antarabangsa VietBuild Home” pada akhir Disember. Semasa acara itu, kakitangan XTransfer menerangkan kemudahan dan kelebihan perkhidmatan pembayaran lintas sempadan syarikat kepada PKS tempatan, mendapat perhatian dan pengiktirafan daripada perniagaan Vietnam. Tumpuan Perdana Menteri Pham Minh Chinh kepada transformasi digital selari dengan visi XTransfer. XTransfer komited untuk membantu PKS tempatan dalam transformasi digital mereka, menggunakan teknologi terkini seperti kecerdasan buatan, untuk memudahkan transformasi dalam kaedah pembayaran, perolehan pelanggan dan pengurusan pelanggan, membantu PKS tempatan menyesuaikan diri dengan masa.

Semasa Forum itu, Bill Deng, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif XTransfer, dijemput sebagai penceramah di sesi panel “Janji Trillion Dolar TradeTech” dan membincangkan bersama Perdana Menteri Pakistan, H.E. Anwar Haq Kakar. Selain itu, XTransfer dijemput menghadiri “Sarapan Pakistan” yang dihoskan oleh konglomerat Pakistan Pathfinder, di mana Bill tidak sahaja terlibat dalam perbincangan dengan Perdana Menteri Pakistan tetapi juga mengkaji peluang kerjasama dengan Virtual Remittance Gateway (VRG), syarikat pembayaran terbesar di negara itu, memperkukuh keyakinan syarikat dalam membangunkan pasaran Asia Selatan.

Bill Deng, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif XTransfer, berkata: “Sebagai syarikat unicorn inovatif, XTransfer bertujuan mempromosikan kewangan inklusif dengan memanfaatkan teknologi untuk membantu PKS di negara membangun. Dengan menggunakan teknologi kecerdasan buatan terkini, XTransfer berfungsi sebagai jambatan yang menghubungkan bank-bank antarabangsa terkemuka seperti J.P. Morgan, Deutsche Bank dan DBS Bank dengan PKS, membolehkan PKS menikmati tahap yang sama untuk perkhidmatan kewangan lintas sempadan seperti syarikat-syarikat multinasional besar. Selain itu, kami juga ingin membantu negara membangun untuk mengumpul dan membayar dengan pelbagai negara. Kami percaya ini akan memberikan sumbangan kepada pembangunan industri eksport tempatan, terutamanya bagi PKS yang terlibat dalam perdagangan luar negeri, dengan itu mempromosikan pembangunan industri tempatan dan menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi.”

Bill Deng, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif XTransfer, dijemput sebagai penceramah di sesi panel "Janji Trillion Dolar TradeTech"
Bill Deng, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif XTransfer, dijemput sebagai penceramah di sesi panel “Janji Trillion Dolar TradeTech”

Tentang XTransfer

XTransfer, Platform Pembayaran Perdagangan Lintas Sempadan Terkemuka di Dunia & No.1 di China, komited untuk menyediakan PKS dengan penyelesaian pembayaran perdagangan lintas sempadan dan pengumpulan dana yang selamat, mematuhi, cepat, mudah dan berkos rendah, mengurangkan kos secara ketara untuk ekspansi global dan meningkatkan daya saing global. Diasaskan pada tahun 2017, syarikat beribu pejabat di Shanghai dan mempunyai cawangan di bandar-bandar perdagangan luar negeri utama China seperti Hong Kong, Shenzhen dan United Kingdom, Amerika Syarikat, Kanada, Jepun, Australia, dan Singapura. XTransfer telah memperoleh lesen pembayaran tempatan di Hong Kong SAR, United Kingdom, Amerika Syarikat, Kanada, dan Australia. Dengan lebih daripada 400,000 pelanggan perniagaan, XTransfer telah menjadi nombor satu dalam industri di China.

Dengan bekerjasama dengan bank-bank antarabangsa dan institusi kewangan terkemuka, XTransfer telah membina rangkaian penjelasan global berbilang mata wang tunggal dan membina infrastruktur kawalan risiko pencegahan pengubahan wang haram berasaskan data, berautomasi, berasaskan Internet dan bercerdas yang berpusat pada perusahaan kecil dan sederhana. XTransfer menggunakan teknologi sebagai jambatan untuk menghubungkan institusi kewangan besar dan perusahaan kecil dan sederhana di seluruh dunia, membolehkan perusahaan kecil dan sederhana menikmati tahap yang sama untuk perkhidmatan kewangan lintas sempadan seperti syarikat-syarikat multinasional besar.

XTransfer menyiapkan pembiayaan siri Dnya pada September 2021, dan penilaian semasa syarikat melebihi USD$1.3 bilion, menjadikannya unicorn. Syarikat mempunyai pelabur antarabangsa yang pelbagai, termasuk D1 Capital Partners LP, Telstra Ventures, China Merchants Venture, eWTP Capital, Yunqi Capital, Gaorong Capital, 01VC, MindWorks dan Lavender Hill Capital Partners.

Untuk maklumat lanjut:  dan  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.