XCHARGE MENYEDIAKAN PENYATA PENDAFTARAN UNTUK PENAWARAN AWAM PERMUDAHAN YANG DICADANGKAN

(SeaPRwire) –   HAMBURG, Jerman, 2 Feb 2024 — XCHG Limited (“XCharge Group” atau “Syarikat”) penyedia pengecasan berkuasa tinggi dan bateri bersepadu, hari ini mengumumkan bahawa ia telah memfailkan kenyataan pendaftaran dalam Borang F-1 dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat berkaitan dengan cadangan penawaran awam awal saham depositari Amerika (“ADS”) yang mewakili saham biasa kelas A Syarikat. Bilangan saham yang akan ditawarkan dan julat harga untuk penawaran cadangan itu belum ditentukan. XCharge Group bercadang untuk senaraikan ADS mewakili saham biasa kelas A Syarikat di Pasaran Saham Nasdaq di bawah simbol “XCH.”

Deutsche Bank akan bertindak sebagai pengurus penyenaraian untuk penawaran cadangan ini.

Penawaran cadangan ini hanya akan dibuat melalui prospektus. Salinan prospektus pendahuluan, apabila tersedia, boleh diperolehi daripada: Deutsche Bank AG, Hong Kong Branch 60/F International Commerce Centre, 1 Austin Road West, Kowloon, Hong Kong.

Satu kenyataan pendaftaran berkaitan dengan sekuriti ini telah difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat tetapi belum berkuat kuasa. Sekuriti ini tidak boleh dijual, dan tawaran untuk membeli tidak boleh diterima, sebelum kenyataan pendaftaran menjadi berkuat kuasa. Kenyataan akhbar ini tidak akan menjadi tawaran untuk menjual atau permintaan untuk membeli, dan tidak akan ada jualan sekuriti ini di mana-mana negeri atau bidang kuasa di mana tawaran, permintaan, atau jualan itu akan menjadi tidak sah sebelum pendaftaran atau kelayakan di bawah undang-undang sekuriti negeri atau bidang kuasa tersebut.

Tentang XCharge Group

XCharge Group diasaskan di Hamburg oleh pasukan antarabangsa termasuk bekas pekerja Tesla dan usahawan AS, dengan visi untuk membuat pengecasan EV bebas karbon melalui penyelesaian tenaga generasi seterusnya. XCharge – salah satu pembekal pengecasan global yang paling untung – dianggap sebagai pelopor teknologi oleh Forum Ekonomi Dunia, ahli Makmal Inovasi Harvard, dan disenaraikan antara pemusnah industri bateri teratas oleh Yayasan Volta.

XCharge telah mencipta salah satu pengecas pertama di dunia dengan keupayaan arah dua dengan siri pengecas Net Zero yang bersepadu bateri, mampu membekalkan kuasa semula ke grid apabila pengecas tidak digunakan. XCharge juga salah satu pembekal pengecas berkuasa tinggi terkemuka di Eropah, dengan produk terbarunya, C7, menawarkan sehingga 400kW dalam kuasa output.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.