WeTrade Group Inc. Memberikan Kemas Kini Tentang Saman Yang Dikemukakan oleh Pemegang Saham yang Ditetapkan

(SeaPRwire) –   BEIJING, Jan. 26, 2024WeTrade Group Inc. (“WeTrade” atau “Syarikat”) (NASDAQ: WETG), penyedia perkhidmatan “perisian sebagai perkhidmatan” (“SaaS”) dan syarikat pegangan aset digital, mengeluarkan kenyataan mengenai tindakan undang-undang yang dimulakan oleh individu yang mendakwa sebagai pemegang saham berkaitan dengan Zheng Dai dan Pijun Liu di Mahkamah Kancah Negeri Wyoming (“Mahkamah Kancah”).

Perintah Larangan Sementara yang Membantut Pemegang Saham Yang Mendakwa

Pada 7 November 2023, Mahkamah Kancah telah mengeluarkan Perintah Larangan Sementara, terutamanya membantut pemegang saham yang mendakwa dan rakan-rakan mereka (termasuk Zheng Dai, Pijun Liu, dan Lina Jiang) daripada mendakwa bertindak bagi pihak Syarikat.

Perintah Injuksi Awal yang Membantut Pemegang Saham Yang Mendakwa

Pada 5 Januari 2024, Mahkamah Kancah telah memasuki Perintah Injuksi Awal. Secara khusus, pemegang saham yang mendakwa dan rakan-rakan mereka (termasuk tetapi tidak terhad kepada Zheng Dai, Pijun Liu, Lina Jiang dan rakan-rakan mereka) dilarang daripada terlibat dalam aktiviti berikut:

(i)  mewakili diri mereka sebagai pemegang saham majoriti, pengarah, eksekutif atau pekerja Syarikat dan rakan kongsi;

(ii)  cuba menghubungi badan peraturan seperti SEC atau NASDAQ atau membuat sebarang fail atau kenyataan akhbar bagi pihak Syarikat;

(iii)  cuba mengubah susunan lembaga pengarah dan pasukan eksekutif;

(iv)  menyebarkan kenyataan palsu mengenai Syarikat dan kepimpinannya;

(v)  cuba berhubung dengan pembekal perkhidmatan Syarikat termasuk juruaudit, agen pemindahan saham, dan agen fail;

(vi)  mengeluarkan saham Syarikat.

Syarikat akan mengambil tindakan undang-undang lanjut untuk melindungi kepentingan terbaik pemegang saham, pelanggan dan pemangku kepentingannya. Ia akan terus memberi tumpuan kepada operasi inti dan objektif strategiknya, memastikan pertumbuhan tanpa gangguan dan memberi nilai yang besar kepada pelabur-pelaburnya.

Mengenai WeTrade Group Inc.

WeTrade Group Inc. kini mengejar dua strategi korporat. Satu strategi perniagaan adalah untuk terus menyediakan perkhidmatan pembangunan perisian, dan strategi lain adalah untuk memperoleh dan memegang aset digital.

Kami menyediakan perkhidmatan pembangunan perisian berasaskan AI kepada pelanggan kami, yang termasuk mereka bentuk, mereka reka dan melaksanakan pelbagai perisian SAAS bagi perniagaan semua jenis, termasuk perindustrian dan perniagaan lain.

Kenyataan Masa Depan

Laporan ini termasuk “kenyataan masa depan” dalam maksud “selamat lembaga” peruntukan Akta Pembaikan Liabiliti Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan masa depan boleh dikenal pasti dengan penggunaan perkataan seperti “menjangka”, “percaya”, “anggar”, “ramal”, “anggaran”, “rancangan” dan ungkapan lain yang meramalkan atau menunjukkan peristiwa atau trend masa depan atau yang bukan kenyataan perkara-perkara sejarah. Kenyataan masa depan ini tidak termasuk sebarang jaminan prestasi kewangan atau keputusan masa depan dan tidak semestinya menjadi petunjuk tepat masa, atau masa di mana, prestasi atau keputusan sedemikian akan dicapai. Kenyataan masa depan adalah berdasarkan maklumat yang tersedia pada masa kenyataan-kenyataan itu dibuat dan/atau kepercayaan berniaga pengurusan pada masa itu berkenaan peristiwa masa depan, dan tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan prestasi sebenar atau keputusan berbeza secara material daripada yang dinyatakan atau disangka dalam kenyataan masa depan, termasuk tetapi tidak terhad kepada peristiwa luar jangkaan yang boleh mempengaruhi prestasi perniagaan Syarikat. Syarikat tidak berniat, dan tidak mengambil sebarang tanggungjawab, untuk mengemaskini maklumat ini untuk memantulkan peristiwa atau keadaan masa depan. Pelabur dirujuk kepada laporan paling terkini yang difailkan dengan SEC oleh Syarikat.

  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.