Weichai Group Maju Ke Arah Menjadi Pemimpin Global Dalam Inovasi Teknologi

(SeaPRwire) –   WEIFANG, China, 2 Februari 2024 — Pada 2 Februari, Weichai Group mengadakan Persidangan Insentif dan Penghargaan Teknologi 2024, memberikan 65 juta yuan pengiktirafan ke atas pencapaian penyelidikan saintifik yang signifikan dan bakat teknologi cemerlang dalam syarikat. Tan Xuguang, Pengerusi Kumpulan Berat Shandong dan Kumpulan Weichai, memberikan ucapan mengenai kemajuan dalam inovasi sains dan teknologi, menggariskan rancangan strategik untuk kemajuan teknologi masa depan, dan menekankan komitmen untuk mempromosikan semangat insinyur. Semasa ucapannya, Encik Tan juga menekankan usaha dipertingkatkan kumpulan untuk menjadi pemimpin global kelas dunia dalam sains dan teknologi.


Weichai Group, sebuah konglomerat peralatan perindustrian antarabangsa terkemuka berpusat di China, telah membina kehadiran global yang signifikan, dengan perniagaan merangkumi enam segmen utama—sistem kuasa, kenderaan komersial, peralatan pertanian, mesin pembinaan, logistik pintar, dan peralatan pengangkutan marin. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, syarikat telah membuat pelaburan besar dalam inovasi teknologi, dengan tujuan membina platform inovasi kelas dunia, membangunkan dasar progresif dan mengukuhkan ekosistem penjelajahan. Dengan penubuhan pusat-pusat inovasi canggih di seluruh dunia, kumpulan telah membina rangkaian global untuk penyelidikan dan pembangunan kerjasama, membawa kepada terobosan teknologi yang signifikan. Antara pencapaian ini, Weichai telah berturut-turut melepasi batu loncatan 50%, 51% dan 52% dalam kecekapan terma enjin diesel dalam tempoh tiga tahun, meletakkannya sebagai pemimpin dunia dalam aspek ini.

Sejak 1998, Kumpulan Weichai secara konsisten menganjurkan Persidangan Insentif dan Penghargaan Teknologi dua tahun sekali, menandakan sesi ke-11 berturut-turut acara ini. Semasa setiap tiga persidangan terakhir, syarikat telah memberikan ratusan juta yuan untuk menghargai pencapaian dalam sains dan teknologi. Inisiatif ini telah menjadi penggerak utama dalam membina pasukan profesional teknologi dan menghidupkan semangat inovatif mereka. Dengan melakukan ini, firma telah komited untuk mewujudkan daya saing produk kelas dunia dan mencipta nilai yang lebih besar untuk pelanggannya.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.