Webull Singapura akan menawarkan produk dan sekuriti yang disenaraikan di SGX kepada pelabur runcit

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 31 Jan. 2024 — Webull Securities (Singapura) Pte Ltd (“Webull Singapura”), sebuah cabang platform perdagangan AS, Webull Financial LLC, hari ini mengumumkan pelancaran penawaran produk dan sekuriti yang disenaraikan di SGX di platform perdagangannya. Langkah ini menandakan tonggak penting bagi Webull Singapura dan menyediakan pelabur individu akses kepada pelbagai peluang pelaburan di pasaran utama ini. Ini termasuk akses kepada senarai saham, REIT, DLC, dan ETF SGX yang meluas. Akses kepada produk dan sekuriti yang disenaraikan di SGX akan dibuat tersedia untuk dasar pelanggan Webull Singapura – memberi pelabur peluang untuk melabur dalam syarikat tempatan. Langkah ini menandakan komitmen berterusan Webull untuk membantu pelabur baru dan berpengalaman mendapat akses kepada pelbagai saluran pelaburan.

Dengan penyertaan produk-produk yang disenaraikan di SGX, Webull kini menawarkan pelabur akses kepada lebih 700 saham, REIT, DLC, dan ETF yang disenaraikan di SGX, lebih 15,000 saham dan pilihan AS, dan lebih 3,000 sekuriti Hong Kong, saham A China Daratan, semuanya mudah diakses di platform perdagangan mudah alihnya. Selain itu, Webull menawarkan sehingga 400 dana bersama dari pelbagai pengurus dana dan alat pengurusan kekayaan seperti Moneybull dan Pelan Simpanan Berjadual untuk membantu pelanggan mengurus dan meningkatkan kekayaan mereka dengan berkesan.

Bernard Teo, Ketua Wilayah Asia Pasifik, Webull Corporation dan CEO, Webull Singapura mengulas, “Penggubalan ini di pasaran Singapura mengesahkan komitmen kami untuk menyediakan pelabur dengan platform perdagangan global yang menyeluruh dan mudah diakses, menawarkan mereka dengan pelbagai produk dan sekuriti di pasaran kewangan utama. Bagi pelanggan kami di Singapura, ini akan memberi peluang untuk melabur dalam pasaran yang lebih familiar bagi mereka.”

“Melalui penyepaduan licin teknologi kelas dunia dan alat terbaik kami dengan kekuatan dan kedalaman produk yang disenaraikan di SGX, kami percaya bahawa kami telah mencipta tawaran yang menarik bagi pelabur kami,” tambah Teo. Dengan menyediakan akses kepada pasaran kewangan utama di China Daratan, Hong Kong, AS, dan Singapura, kami berharap untuk menawarkan pelanggan kami di Singapura fleksibiliti yang dipertingkatkan di seluruh portfolio pelaburan mereka, akhirnya memberdayakan pelabur untuk membina portfolio pelaburan global yang beragam.”

Pelancaran sekuriti yang disenaraikan di SGX di platform Webull akan memberdayakan pelabur untuk mengurus dan menguruskan risiko portfolio mereka dengan berkesan yang selari dengan selera pelaburan mereka. Bagi pelabur yang sedang mencari kestabilan jangka panjang, mereka akan dapat melabur dalam saham dividen dan syarikat biru chip yang disenaraikan di SGX, bersama-sama dengan REIT dan ETF SGX yang disenaraikan. Ini adalah selain daripada mempunyai akses kepada sekuriti sedia ada di AS, Hong Kong dan China Daratan.

Ketika Webull terus mengembangkan kehadirannya di wilayah Asia Pasifik, syarikat itu terus berinvestasi dalam membina platform yang kukuh dan intuitif bagi pelabur untuk berdagang. Webull komited untuk menyediakan pelabur dengan perdagangan kos rendah, kemaskini data pasaran secara nyata dan laporan analisis mendalam yang akan meningkatkan pengalaman perdagangan mereka.

Sejak pelancaran rasmi Webull Singapura pada Mei 2022, ia telah menyumbang kepada pertumbuhan asas penggunanya dan aplikasi Webull telah mencapai 40 juta muat turun di seluruh dunia. Ketika Webull terus memperkukuh kehadirannya di seluruh dunia, ia akan terus mengkaji dan memperkenalkan ciri dan produk tambahan bagi pelabur.

Hubungan Media:
Cognito untuk Webull
 

Tentang Webull
Webull ialah platform pelaburan digital terkemuka yang dibina berdasarkan infrastruktur global generasi seterusnya. Kumpulan Webull beribu pejabat di St. Petersburg, Florida dan disokong oleh pelabur ekuiti swasta yang terletak di Amerika Syarikat, Eropah dan Asia. Webull melayani puluhan juta pengguna dari lebih 180 negara, menyediakan pelabur individu akses 24/7 kepada pasaran kewangan global. Pengguna boleh melaksanakan strategi pelaburan dengan berdagang saham global, ETF, pilihan dan saham pecahan melalui platform perdagangan Webull, yang kini tersedia di Amerika Syarikat, United Kingdom, Hong Kong SAR, Singapura, Jepun, Afrika Selatan, Australia, Indonesia, Mexico, Brazil dan Kanada. Webull juga menawarkan perkhidmatan pendidikan pelaburan, dengan pelajaran yang meliputi pelbagai topik. Untuk maklumat lanjut tentang Webull, lawati laman web korporat Webull di .  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.