Webull Melancarkan di Brazil

(SeaPRwire) –   ST. PETERSBURG, Fla., Feb. 7, 2024 — Webull Corporation (“Webull”), pemilik platform perdagangan Webull yang popular, hari ini mengumumkan pelancarannya ke pasaran Brazil. Dengan pengalaman pasaran global lebih tujuh tahun, lebih 40 juta muat turun global, dan perkhidmatan broker di sepuluh negara lain, Webull akan menawarkan pelabur Brazil pilihan dan pendekatan baru untuk mengakses saham, ETF, dan peluang pelaburan lain yang tersedia di pasaran AS.

Pelabur Brazil semakin berminat dengan peluang pelaburan di pasaran AS dan global, dan Webull Brazil akan memenuhi permintaan ini dengan menyediakan teknologi perdagangan maju yang mempunyai ciri penting untuk membuat keputusan yang cekap dan antaramuka ramah pengguna. Platform Webull menyediakan kos transaksi mampu milik dan kebolehan maju untuk membantu pengguna memaksimakan potensi perdagangan mereka dengan memberikan akses mudah dan terus ke pasaran AS.

Ruben Guerrero, CEO Webull Brazil dan Ketua Amerika Latin untuk Webull, menyatakan, “Kedatangan kami ke pasaran Brazil mengikuti pelancaran berjaya platform Webull di beberapa pasaran global semasa tiga tahun lepas. Dengan pasaran laten yang berminat untuk pelaburan luar negara, kami telah merekabentuk platform Webull Brazil tempatan untuk mempertimbangkan keperluan dan keutamaan pelabur runcit Brazil yang akan menggunakan aplikasi kami. Kami yakin akan potensi Brazil yang besar dan mengharap untuk memperluaskan tawaran produk kami untuk memenuhi keperluan pelabur Brazil.”

Anthony Denier, Presiden Kumpulan Webull, menambah, “Kami gembira untuk memperkenalkan aplikasi Webull Brazil kepada pelabur Brazil dan membina kejayaan kami di pasaran global lain. Aplikasi ini direkabentuk untuk memenuhi keperluan pelabur yang memerlukan keupayaan analisis yang lebih komprehensif dan mendalam tanpa menjejaskan pelaksanaan transaksi yang boleh dipercayai dan cekap. Pelabur runcit Brazil Webull kini akan mempunyai peluang untuk mengalami cara baru yang benar-benar berinvestasi.”

Pelanggan Brazil akan mempunyai akses ke pasaran AS melalui Webull Financial LLC, anak syarikat Webull dan ahli Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat dan Pihak Berkuasa Pengawalseliaan Industri Kewangan (FINRA).

Sebagai tanda komitmennya jangka panjang ke pasaran Brazil, Webull baru-baru ini menandatangani perjanjian untuk mengambil alih syarikat broker Brazil H.H. Picchioni S/A Corretora de Câmbio e Valores Mobiliários, nama yang dipercayai di arena kewangan Brazil selama lebih 50 tahun. Penyiapan pengambilalihan tertakluk kepada kelulusan Bank Pusat Brazil (BACEN).

Aplikasi Webull Brazil boleh dimuat turun dari Apple App Store dan Google Play Store.

Tentang Webull

Webull ialah platform pelaburan digital terkemuka yang dibina pada infrastruktur global generasi seterusnya. Kumpulan Webull beribu pejabat di St. Petersburg, Florida dan disokong oleh pelabur ekuiti swasta terletak di Amerika Syarikat, Eropah dan Asia. Webull melayani puluhan juta pengguna dari lebih 180 negara, dengan menyediakan pelabur runcit akses 24/7 ke pasaran kewangan global. Pengguna boleh melaksanakan strategi pelaburan dengan perdagangan saham global, ETF, opsyen dan pegangan pecahan melalui platform perdagangan Webull, yang kini tersedia di Amerika Syarikat, United Kingdom, Kanada, Hong Kong S.A.R., Singapura, Jepun, Afrika Selatan, Australia, Indonesia, Brazil, dan Mexico. Webull juga menawarkan perkhidmatan pendidikan pelaburan, dengan pelajaran yang merangkumi pelbagai topik.

Untuk maklumat lanjut tentang Webull, lawati laman korporat Webull di .

 

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.