Webull Hong Kong memperkukuh tawaran produk dengan perdagangan Saham AS 24 jam dan Pelancaran Portfolio Pintar

(SeaPRwire) –   Hong Kong, 1 Februari 2024 — Webull Securities Limited (“Webull“) hari ini mengumumkan pelancaran dua tawaran baharu untuk pengguna Hong Kong: perkhidmatan perdagangan saham Amerika Syarikat 24 jam, dan perkhidmatan nasihatnya “Smart Portfolio”. Ketika perniagaan terus meluaskan skop dan kecanggihan tawarannya, Webull berhasrat untuk menyediakan pengguna dengan pengalaman pelaburan setempat.

Perdagangan saham Amerika Syarikat sifar komisen 24 jam Webull, yang dikuasakan oleh Blue Ocean, akan menyokong 70 saham dan ETF Amerika Syarikat dalam fasa pertama pelancarannya, termasuk pelbagai saham popular dari NYSE dan NASDAQ. Biasanya, waktu perdagangan saham Amerika Syarikat terhad kepada waktu pasaran Amerika Syarikat standard, yang bermaksud bahawa zon waktu menghalang pelabur Hong Kong daripada menceburkan diri sepenuhnya dalam pasaran. Sekarang, dengan waktu perdagangan yang seiring dengan hari bekerja Hong Kong, pelabur yang berpangkalan di Hong Kong boleh mengambil bahagian dengan mudah, dan juga mengambil kesempatan daripada peristiwa perdagangan luar waktu yang semakin meningkat di Amerika Syarikat, iaitu, berita terkini, peristiwa ekonomi global, atau perkembangan pasaran.

Perdagangan jangka masa panjang Webull akan berjalan dari Waktu Standard Timur Amerika Syarikat 20:00 hingga 04:00 pada hari berikutnya, atau 09:00 hingga 17:00 waktu Hong Kong.

Selain daripada tawaran perdagangan saham Amerika Syarikat 24 jam, Webull juga melancarkan perkhidmatan Smart Portfolio di Hong Kong, yang menawarkan pelbagai portfolio ETF yang dibina menggunakan rangka kerja Teori Portfolio Moden dengan matlamat untuk memaksimumkan pulangan yang dijangkakan untuk tahap risiko yang dapat diterima. Klien yang mengambil bahagian akan menerima pemberitahuan imbangan semula bulanan, membolehkan pedagang untuk memilih masuk atau keluar dari portfolio yang diimbangi semula. Direka untuk pedagang baharu atau yang sibuk yang tidak mempunyai masa untuk memantau pasaran dengan teliti, klien boleh memulakan portfolio mereka dengan mudah untuk nilai awal sebanyak US$1,000

Mills So, Ketua Pegawai Eksekutif Hong Kong bagi Webull Securities Limited berkata, “Kumpulan pengguna Hong Kong kami adalah canggih tetapi seringkali kekurangan masa. Kedua-dua perdagangan saham Amerika Syarikat 24 jam dan tawaran Smart Portfolio membantu untuk memudahkan dan memperkemas pengalaman perdagangan, menjadikannya lebih mudah dari sebelumnya untuk mengambil bahagian dalam pelbagai strategi perdagangan, bergantung pada keperluan mereka. Adalah penting agar klien kami dapat melibatkan diri dengan pasaran sebanyak atau sesedikit yang mereka inginkan, dan rangkaian produk kami yang terus berkembang terus menyokong keperluan ini. Kami mahu pengguna kami boleh berdagang pada bila-bila masa, di mana sahaja tanpa rasa kehilangan.”

Sebagai tambahan kepada rangkaian produk yang baru diperkukuhkan, dan pelancaran Futures dan pilihan Future pada bulan Disember, Webull kini menawarkan produk pelaburan yang pelbagai termasuk saham Amerika Syarikat dan Hong Kong, saham China A pilihan Amerika Syarikat dan produk dana bersama. Webull juga menawarkan produk pengurusan tunai USD yang telah memperoleh pulangan sehingga 5.37%*. 

Bernard Teo, Ketua Asia-Pasifik untuk Webull berkata, “Dunia pelaburan runcit sentiasa berubah, jadi kami sentiasa komited terhadap inovasi agar pengguna kami dapat menikmati pengalaman pelaburan dan perdagangan terbaik.”

* Data dari CSOP USD Money Market ETF kembali dari 1 Disember 2022 hingga 30 November 2023

-TAMAT-

Hubungan media:
Cognito untuk Webull
 

Mengenai Webull:

Webull adalah platform pelaburan digital terkemuka yang dibina atas infrastruktur global generasi akan datang. Kumpulan Webull beribu pejabat di St. Petersburg, Florida dan disokong oleh pelabur ekuiti swasta yang berlokasi di Amerika Syarikat, Eropah dan Asia. Webull melayani puluhan juta pengguna dari lebih dari 180 negara, menyediakan pelabur runcit dengan akses 24/7 ke pasaran kewangan global. Pengguna boleh menerapkan strategi pelaburan untuk bekerja dengan memperdagangkan saham global, ETF, pilihan dan saham pecahan, melalui platform perdagangan Webull, yang saat ini tersedia di Amerika Serikat, Inggris, Hong Kong SAR, Singapore, Indonesia, Jepang, Afrika Selatan, Australia dan Kanada. Webull juga menawarkan layanan pendidikan investasi, dengan pelajaran yang mencakup berbagai topik.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.