UnionPay Antarabangsa bekerjasama dengan Spring Airlines untuk meningkatkan pengalaman pembayaran bagi pelancong dan pelancong perniagaan

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Feb. 7, 2024 — UnionPay International (“UPI” or “the Company”) dan Spring Airlines baru-baru ini mengumumkan bahawa penerbangan rasmi kini sepenuhnya menerima kad UnionPay untuk pelancong dan pelancong perniagaan dari Asia Tenggara, Jepun, Korea Selatan, dan Hong Kong, SAR, tepat pada masa untuk kesesakan perjalanan musim bunga yang akan datang, memastikan bahawa setiap penumpang dapat menikmati perkhidmatan pembayaran yang selamat, cepat dan mudah. Perkhidmatan baru secara rasmi dilancarkan pada 31 Januari 2024.

Kerjasama itu meliputi pelbagai mata wang termasuk yen Jepun, dolar AS, Hong Kong dolar, won Korea, baht Thai, dolar baru Taiwan dan Singapura dolar, antara lain. Transaksi mata wang ini pada laman web Spring Airlines secara rasmi menerima kad UnionPay untuk pembayaran dalam talian. Ia memberi manfaat kepada lebih 230 juta pemegang kad UPI di 81 negara dan wilayah, memastikan akses licin ke perkhidmatan Spring Airlines.

Spring Airlines ialah syarikat penerbangan kos rendah pertama di China yang ditadbir sepenuhnya oleh modal persendirian dan syarikat penerbangan kos rendah pertama yang ditubuhkan oleh agensi percutian. Menjelang akhir 2022, Spring Airlines mempunyai 116 pesawat siri Airbus A320, dengan destinasi meliputi bandar perniagaan dan pelancongan utama di China, Tenggara dan Asia Timur Laut. Ia mengendalikan lebih 210 laluan dan mengangkut 20 juta penumpang setahun.

Encik Jia Li, Pengurus Besar Bayaran Kewangan untuk Spring Airlines, berkata: ‘Pelaksanaan dasar pengecualian visa semasa antara China dengan Singapura, Malaysia dan Thailand adalah menggalakkan untuk perkembangan industri pelancongan domestik dan luar negeri China. Akibatnya, isi kandungan untuk penerbangan ke Asia Tenggara di laman web rasmi Spring Airlines, ch.com, meningkat lebih 10% berbanding tempoh sebelumnya. Dengan bergabung tangan dengan UnionPay International, Spring Airlines bertujuan untuk menyediakan pelancong domestik dan antarabangsa dengan lebih pilihan pembayaran, serta pengalaman pembayaran yang lebih selamat dan cekap. Memajukan, Spring Airlines dan UnionPay International akan terus memanfaatkan kekuatan masing-masing untuk menjelajahi potensi kerjasama dalam pelbagai senario, selanjutnya memudahkan penyelesaian pembayaran yang mudah untuk pelancong masuk dan keluar.’

Lebih 180 dompet tempatan telah dilancarkan di 35 negara dan wilayah dan produk pembayaran UnionPay yang menyeluruh ini meliputi kad, kod QR, tanpa sentuh, dan pembayaran dalam talian, membuat kehidupan seharian dan pembayaran lintas sempadan jauh lebih mudah. UPI telah membuka jalan sebagai pilihan pembayaran terkemuka untuk pelancong antarabangsa memasuki China dan, di Kawasan Teluk Raya Guangdong-Hong Kong-Macao serta seluruh rantau Asia Tenggara, UPI telah menubuhkan diri sebagai jenama kad terkemuka di rantau ini. Pelanggan Spring Airlines kini boleh sepenuhnya memanfaatkan rangkaian global UnionPay yang meluas untuk menyediakan pengalaman pembayaran yang lebih lancar dan autentik untuk pelawat antarabangsa. UPI yakin bahawa melalui inovasi berterusan dan kerjasama, setiap perjalanan boleh menjadi lebih mudah, selamat dan menyeronokkan.

Tentang UnionPay International

UnionPay International memberi tumpuan kepada perniagaan antarabangsa UnionPay, rangkaian pembayaran global yang melayani pangkalan pemegang kad terbesar di dunia. Bekerjasama dengan lebih 2,600 rakan kongsi di seluruh dunia, UnionPay International telah membolehkan penerimaan kad di 183 negara dan wilayah dengan penerbitan di 82 negara dan wilayah. Di luar China Daratan, UnionPay diterima di lebih 66.4 juta pedagang dan 1.75 juta ATM.

Tentang Spring Airlines

Spring Airlines ialah syarikat penerbangan kos rendah pertama di China yang ditadbir sepenuhnya oleh modal persendirian dan syarikat penerbangan kos rendah pertama yang ditubuhkan oleh agensi percutian. Menjelang akhir 2022, Spring Airlines mempunyai 116 pesawat siri Airbus A320, dengan destinasi meliputi bandar perniagaan dan pelancongan utama di China, Tenggara dan Asia Timur Laut. Ia mengendalikan lebih 210 laluan dan mengangkut 20 juta penumpang setahun. Beribu pejabat di Shanghai, syarikat penerbangan itu mempunyai pangkalan domestik di kedua-dua lapangan terbang bandar itu – Hongqiao dan Pudong, serta Shenyang, Shijiazhuang, Shenzhen, Yangzhou, Ningbo dan Jieyang. Pangkalan antarabangsa termasuk Tokyo dan Osaka di Jepun, Bangkok di Thailand dan Jeju di Korea Selatan. Pada Oktober 2018, Spring Airlines secara rasmi menubuhkan cawangan Hebei, yang merupakan syarikat cawangan pertama Spring Airlines.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.