UL Solutions Memberi Siemens Pengesahan Pertama Menggunakan Pemodelan Digital dan Simulasi

(SeaPRwire) –   Perkhidmatan pemodelan dan simulasi digital UL Solutions membantu Siemens untuk menavigasi keperluan pematuhan bagi pemacu SINAMICS G220 baru mereka, mempercepat masa ke pasaran dan mengurangkan kos bagi inovasi masa depan.

NORTHBROOK, Ill., Jan. 30, 2024 — UL Solutions, pemimpin global dalam sains keselamatan terapan, hari ini mengumumkan pensijilan pertamanya menggunakan model digital produk yang diuji, diberikan kepada syarikat teknologi Siemens, tonggak yang mempunyai implikasi berpotensi luas bagi inovasi produk dan masa ke pasaran.

UL Solutions mengumumkan pensijilan pertamanya menggunakan model digital produk yang diuji, diberikan kepada syarikat teknologi Siemens, tonggak dengan implikasi berpotensi luas bagi inovasi produk dan masa ke pasaran. Ditunjukkan di sini: Dirk Vielsaecker, naib presiden, Penyelidikan dan Pembangunan, Industri Digital, Kawalan Gerakan, Siemens dan Jennifer Scanlon, presiden dan CEO, UL Solutions.

UL Solutions mengumumkan pensijilan pertamanya menggunakan model digital produk yang diuji, diberikan kepada syarikat teknologi Siemens, tonggak dengan implikasi berpotensi luas bagi inovasi produk dan masa ke pasaran. Ditunjukkan di sini: Dirk Vielsaecker, naib presiden, Penyelidikan dan Pembangunan, Industri Digital, Kawalan Gerakan, Siemens dan Jennifer Scanlon, presiden dan CEO, UL Solutions.

Perkhidmatan pemodelan dan simulasi digital UL Solutions sedang membina laluan yang lebih cekap bagi reka bentuk produk dan pensijilan dengan menggunakan model digital disahkan dan disahkan bersama ujian fizikal.

“Tonggak pertama ini menandakan tonggak yang luar biasa dalam industri pengujian, pemeriksaan dan pensijilan dan bagi pelanggan kami di seluruh dunia kerana kami menjalankan misi kami untuk bekerja bagi dunia yang lebih selamat,” kata Jennifer Scanlon, presiden dan CEO UL Solutions. “Pemodelan dan simulasi digital mempunyai potensi besar untuk membentuk masa depan pembangunan produk dan pensijilan. Perkhidmatan ini boleh membantu pelanggan mengurangkan masa ke pasaran dan kos kitaran hayat produk sambil meningkatkan ketepatan wawasan teknikal tentang keselamatan, prestasi dan kualiti yang memacu inovasi.”

Perkhidmatan pemodelan dan simulasi UL Solutions menggunakan proses pengesahan dan pengesahan proprietari untuk menubuhkan kredibiliti model bagi pematuhan. Pemodelan dan simulasi sangat cekap untuk komponen dan produk akhir yang sukar diuji kerana saiz, kekompleksan atau bilangan variasi reka bentuk.

“Perkhidmatan berasaskan pemodelan dan simulasi khususnya memberikan nilai tambahan kepada reka bentuk modul pelanggan dan platform produk yang terdiri daripada banyak variasi reka bentuk,” kata Weifang Zhou, naib presiden eksekutif dan presiden Pengujian, Pemeriksaan dan Pensijilan di UL Solutions. “Nilai tambahan ini juga boleh direalisasikan melalui pengurangan prototaip dan usaha untuk menguji fizikal mereka serta mengurangkan risiko pelancaran pasaran tertangguh disebabkan ketidakpatuhan pada akhir proses pembangunan.”

Bagi Siemens, UL Solutions menggunakan kembar digital Siemens bagi pemacu frekuensi berubah baru SINAMICS G220 untuk menjalankan ujian peningkatan suhu utama yang diperlukan untuk pensijilan kepada edisi kedua UL/IEC 61800-5-1, Piawaian bagi Sistem Pemacu Kuasa Elektrik Kelajuan Berubah – Bahagian 5-1: Keperluan Keselamatan – Elektrik, Termal dan Tenaga. Kembar digital telah disahkan dan disahkan oleh UL Solutions. Proses pensijilan secara keseluruhannya mengintegrasikan pemodelan dan simulasi digital dengan ujian fizikal tradisional.

“Teknologi kembar digital Siemens sedang menulis semula peraturan inovasi,” kata Cedrik Neike, ahli Lembaga Pengurusan Siemens AG dan CEO Industri Digital Siemens. “Usaha kerjasama ini dengan UL Solutions adalah bukti komitmen kami terhadap masa depan di mana inovasi tidak mengenal sempadan. Ia menjemput industri dan inovator untuk menjelajah potensi tak terbatas yang ditawarkan oleh kembar digital menyeluruh bagi membentuk masa depan pembangunan produk.”

Tentang UL Solutions
Pemimpin global dalam sains keselamatan terapan, UL Solutions mengubah cabaran keselamatan, keselamatan dan kelestarian menjadi peluang bagi pelanggan di lebih 100 negara. UL Solutions menyediakan perkhidmatan pengujian, pemeriksaan dan pensijilan, bersama-sama dengan produk perisian dan penawaran penasihat, yang menyokong inovasi produk dan pertumbuhan perniagaan pelanggan kami. Tanda Pensijilan UL berfungsi sebagai simbol kepercayaan yang diiktiraf terhadap produk pelanggan kami dan mencerminkan komitmen yang tidak berbelah bagi meningkatkan misi keselamatan kami. Kami membantu pelanggan kami untuk berinovasi, melancarkan produk dan perkhidmatan baru, menjelajah pasaran global dan rantai bekalan yang kompleks, dan berkembang secara lestari dan bertanggungjawab ke masa depan. Sains kami adalah kelebihan anda.

Hubungan Media:
Susan Nadeau
UL Solutions

T: +1 (414) 544-9729

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.