Tookitaki Mengumumkan Penjenamaan Semula Suit AMLnya kepada FinCense untuk menggambarkan keupayaan dipertingkatkan platform itu

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 5 Feb 2024, sebuah pemimpin yang dipercayai dalam ruang kejahatan kewangan, mengumumkan penjenamaan semula Sistem Anti Pencucian Wang (AMLS) terkemuka mereka kepada . Langkah strategik ini bertujuan untuk mewakili keupayaan platform pematuhan yang dipertingkatkan dengan lebih baik, yang kini menangani risiko penipuan dan AML secara licin.

Penyatuan cabaran penipuan dan AML telah mengubahsuai landskap pematuhan, memimpin institusi kewangan untuk mencari satu penyelesaian bersatu. Pada masa kini, silo operasi memisahkan pasukan anti penipuan dan AML. Kerana kos terus meningkat, satu penyelesaian lengkap untuk menguruskan kedua-duanya diperlukan.

Ini adalah sangat penting dalam pembayaran lintas sempadan, di mana perlindungan daripada risiko Kejahatan Kewangan adalah penting. FinCense menghubungkan jurang antara penipuan dan AML dengan penyelesaiannya .

Encik Abhishek Chatterjee, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Tookitaki, menekankan kepentingan penjenamaan semula ini, dengan berkata: “Mengapa FinCense? Kerana ia boleh merasai kewangan aka corak yang mencurigakan. Peralihan kami daripada AMLS ke FinCense menandakan lebih daripada perubahan nama; ia menandakan peningkatan penting dalam penyelesaian pematuhan yang tersedia di pasaran. Dengan menggabungkan pencegahan penipuan dan AML ke dalam satu penyelesaian yang kuat, kami membolehkan institusi kewangan memanfaatkan sinergi untuk meningkatkan kadar pengesanan, mengurangkan kos operasi dan mencegah penipuan secara nyata.”

FinCense menggalakkan kerjasama antara pencegahan penipuan dan AML, dengan platform komprehensif yang mahir menangani kompleksiti kedua-dua domain.

Mengenali keunikan rumit pembayaran lintas sempadan dan kecenderungan mereka terhadap risiko Penipuan dan AML, FinCense telah dicipta dengan teliti untuk memberikan perlindungan masa nyata untuk syarikat pembayaran domestik dan lintas sempadan. FinCense dibina untuk skala dengan memproses bilion transaksi dengan kelajuan tinggi sebanyak 200 TPS untuk pencegahan penipuan masa nyata. 

Mengenai Tookitaki

Tookitaki ialah nama global dalam dunia anti kejahatan kewangan. Produk terasnya FinCense memberi khidmat kepada institusi kewangan terkemuka di 11 negara di seluruh Asia, Timur Tengah, Afrika, dan Amerika untuk mengesan dan mencegah kejahatan kewangan. FinCense ialah platform pencegahan penipuan yang paling bijak secara industri dan memberi institusi kewangan dengan perlindungan risiko yang tidak berbelah bagi program AML dan Anti-Penipuan mereka. Di teras inovasinya ialah Ekosistem Anti Kejahatan Kewangan (AFC), simpanan digital pertama industri mengenai corak Kejahatan Kewangan global. FinCense menawarkan pematuhan menyeluruh, daripada penyertaan hingga pematuhan berterusan. Susunan pemrosesan data moden FinCense memastikan respons masa nyata dan prestasi teknikal yang unggul, memastikan kelajuan pemprosesan yang lebih tinggi, keselamatan dan ketersediaan.

Hubungi: 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.