THE ROYAL CANADIAN MINT MEMBUAT TEROBOSAN BARU DENGAN SISI GANDA KETINGGIAN RELIEF YANG LUAR BIASA PADA COIN EMAS DAN PERAK TAHUN NAGA

(SeaPRwire) –   OTTAWA, ON, 6 Februari 2024 — Royal Canadian Mint sekali lagi menaikkan tahap dalam dunia relief yang tinggi dengan melancarkan syiling pertama mereka yang mendefinisikan reka bentuk secara dramatik dalam Relief Tinggi Luar Biasa (EHR) pada kedua-dua muka depan dan belakang mereka. Koin Emas Tahun Naga Tahun 2024 $350 dan Koin Perak Halus $50 — Tahun Naga terbaru ini merupakan inovasi terbaru dari pasukan Penyelidikan dan Pembangunan Syiling, yang telah meningkatkan ketinggian relief reka bentuk naga artis Simon Ng kepada ketinggian menarik 4.7 mm pada belakang, dan mencipta pandangan belakang naga yang sama dalam relief depan yang juga dipertingkatkan. Karya seni ‘double EHR’ yang memecah batas ini boleh didapati mulai 6 Februari 2024.

“Royal Canadian Mint bangga menjadi pembuat inovasi yang tidak pernah berhenti yang terus meningkatkan seni dan sains pembuatan syiling untuk kesenangan para kolektor, serta para pengharga seni dan budaya di Canada dan seluruh dunia,” kata Marie Lemay, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Royal Canadian Mint. “Untuk mencipta pandangan depan dan belakang reka bentuk dramatik pada syiling yang sama, dan melakukannya dalam relief tinggi pada kedua-dua sisi, adalah pencapaian teknikal yang hebat bagi kakitangan berbakat kami dan tanda yang jelas bahawa Syiling masih komited untuk mencipta produk inovatif yang terus mengagumkan pelanggan kami dan menarik minat baru dalam numismatik.”        

Reka bentuk belakang oleh artis Simon Ng menyambut Tahun Naga Kayu melalui ukiran EHR yang rumit dari naga, tanda kelima dalam Zodiak Cina. Diramaikan oleh corak laser yang mewakili unsur kayu, naga ditunjukkan bergerak di kalangan awan langit malam yang diterangi bulan, ekornya melengkung membentuk nombor 8 yang membawa tuah. Pandangan belakang adegan yang sama itu dilukiskan dalam EHR pada muka depan. Di atas ukiran muka depan terdapat gambaran Ratu Elizabeth II oleh Susanna Blunt, disertai dengan lambang khas empat mutiara melambangkan empat gambaran berbeza Ratu yang pernah menghiasi syiling Kanada, serta tahun ganda pemerintahannya.

Koin Emas Tahun Naga 2024 $350, dengan berat logam nominal 188 g terhad kepada 108 salinan di seluruh dunia, manakala rakannya Perak Halus $50, berat sedikit lebih 100 g, mempunyai pengeluaran 5,388 syiling. Produk ini boleh dipesan dengan menghubungi Royal Canadian Mint secara terus di 1-800-267-1871 di Canada, 1-800-268-6468 di AS, atau di . Ia juga tersedia di butik-butik Royal Canadian Mint di Ottawa dan Winnipeg dan melalui rangkaian pengedar dan pengedar global Syiling.

Imej dan video inovatif ini tersedia di .

Mengenai Royal Canadian Mint

Royal Canadian Mint adalah syarikat milik Kerajaan yang bertanggungjawab untuk penyepaduan dan pengedaran syiling edaran Kanada. Syiling adalah salah satu syarikat penyepaduan terbesar dan paling pelbagai di dunia, menghasilkan syiling kolektor berprestij, produk emas terkemuka pasaran, serta pingat tentera dan awam Kanada yang berprestij. Sebagai penyuling emas dan perak London dan COMEX yang diiktiraf, Syiling juga menawarkan spektrum penuh perkhidmatan penyulingan emas dan perak kelas terbaik. Sebagai organisasi yang berusaha untuk menjaga alam sekitar lebih baik, membudayakan tempat kerja yang selamat dan inklusif, dan memberi kesan positif kepada masyarakat di mana ia beroperasi, Syiling mengintegrasikan amalan alam sekitar, sosial dan tadbir urus dalam semua aspek operasinya. 

Untuk maklumat lanjut mengenai Syiling, produk dan perkhidmatannya, lawati . Ikuti Syiling di , dan .

Untuk maklumat lanjut, media diminta menghubungi: Royal Canadian Mint, Alex Reeves, Pengurus Kanan Hal Ehwal Awam, 613-884-637,

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.