The Apurva Kempinski Bali Meraikan Cara Hidup Indonesia Melalui ‘Indonesia Yang Kuat: Bhinneka Tunggal Ika’ pada 2024

(SeaPRwire) –   NUSA DUA, Indonesia, 7 Februari 2024 — Membina kejayaan besar kempen ‘Indonesia Yang Berkuasa’ pada tahun 2023, i dengan bangganya memperkenalkan sambungan gerakannya dengan kempen ‘Indonesia Yang Berkuasa: Bhinneka Tunggal Ika’ pada tahun 2024. Dalam semangat untuk merayakan cara hidup Indonesia, satu program tahunan telah dikuratikan yang meliputi hikmah dalaman, peluang sama, persatuan dalam kepelbagaian, satu visi bersama untuk masa depan, dan menyuluh semangat berjuang untuk generasi akan datang.

Sustaining its movement, The Apurva Kempinski Bali celebrates Indonesia as one powerful nation
Sustaining its movement, The Apurva Kempinski Bali celebrates Indonesia as one powerful nation

Pada malam 1 Februari 2024, The Apurva Kempinski Bali merayakan ulang tahun kelimanya dengan pelancaran kempen tahun 2024. Pentas telah disediakan untuk persembahan menakjubkan, termasuk tayangan perdana filem pendek ‘Indonesia Yang Berkuasa: Bhinneka Tunggal Ika’ dan persembahan tarian menggambarkan persatuan dalam kepelbagaian Indonesia. Mengambil pendekatan inklusif, beberapa artis berbakat yang mempunyai keperluan khas termasuk penari yang sukar mendengar turut serta dalam sambutan tersebut. Sebagai penutup, suara malaikat Putri Ariani menghiasi malam itu dan memukau semua orang di Pendopo Lobby. Putri Ariani adalah penyanyi muda Indonesia yang berkuasa yang tidak mengira apa jua cabaran yang dihadapinya, bakat muziknya terus bersinar, meletakkan namanya sebagai penyanyi yang dihormati, diakui, dan memberi inspirasi bersama artis muzik antarabangsa yang terkenal. Melambangkan daya kuasa, inklusif, peluang sama, dan semangat berjuang, Putri Ariani adalah watak sempurna untuk mewakili intipati ‘Indonesia Yang Berkuasa: Bhinneka Tunggal Ika’.

Pada tahun 2023, resor ini mendalami budaya, makanan, kepelbagaian biologi, seni, dan kelestarian Indonesia melalui siri program. Dengan azam untuk mengekalkan warisan tersebut, pada tahun 2024 kolaborasi memberi kesan akan terus difoster, meleburkan kepelbagaian Indonesia melalui satu gerakan yang berkuasa, iaitu kempen ‘Indonesia Yang Berkuasa: Bhinneka Tunggal Ika’. Program yang dirancang dengan teliti akan dipersembahkan suku tahunan, meliputi tema kelestarian, kemahiran kraftangan, dan kesamarataan.

Kelestarian telah menjadi sebahagian daripada Strategi Laluan Jalan Dagangan Resort sejak pembukaannya. Ia akan terus menjadi teras strategi dan operasi lima tahun akan datangnya, memantulkan empat tiang kelestarian resort. Pertama, dalam usaha untuk memelihara budaya, resort terus menonjolkan keunikan tujuh wilayah utama Indonesia melalui pelbagai tawaran, termasuk kemudahan bilik, makanan, kesihatan dan kebajikan, seni kraftangan, permainan tradisional, dan aktiviti resort. Kemudian, untuk menggalakkan pemberdayaan tempatan, resort mengeratkan hubungan dengan masyarakat setempat sambil menggemari hasil tempatan dan membangunkan bakat industri hospitaliti generasi akan datang melalui siri program yang memberi manfaat. Dalam komitmen untuk melindungi alam sekitar, resort memberi tumpuan kepada usaha pengurangan karbon dan memelihara kepelbagaian biologi Indonesia, di antara inisiatif lain seperti memulakan Penternakan Ayam Bebas di samping program Pertanian Lestari. Akhirnya, inisiatif yang dilaksanakan akan menyebabkan The Apurva Kempinski dilihat sebagai perniagaan berharga yang memberi sumbangan ketara kepada ekonomi tempatan sambil mematuhi piawaian industri antarabangsa untuk mengukuhkan pendirian mengenai amalan lestari.

Selanjutnya, ‘Indonesia Yang Berkuasa: Bhinneka Tunggal Ika’ akan terus menghargai warisan seni kraftangan yang rumit ditenun ke dalam setiap karya. Kolaborasi dengan tokoh berpengaruh masih menjadi sebahagian penting dalam merayakan esensi seni Indonesia yang kekal dan semangat inovatif. Tahun ini, pentas akan diberi tumpuan untuk menonjolkan tradisi zaman silam yang diturunkan melalui generasi kepada ekspresi kontemporari melalui tarian, muzik, fesyen, seni visual, pemasangan, kesusasteraan, dan fotografi.

Akhir sekali, komitmen kepada inklusif dan peluang sama diperluaskan untuk membina persekitaran di mana semua orang rasa diterima dan dihormati. Resort akan berkongsi pentas dengan bakat inspirasi yang akan memukau tetamu dan orang ramai dengan keistimewaan dan perspektif unik mereka yang dipersembahkan melalui siri program sebagai sebahagian daripada kempen ‘Indonesia Yang Berkuasa: Bhinneka Tunggal Ika’.

“Tahun ini menandakan tahap penting bagi The Apurva Kempinski Bali apabila merayakan kejayaan lima tahun menyambut tetamu ke tempat perlindungan pantai dengan pengalaman tetamu unik yang menonjolkan Indonesia. Apabila kami memasuki fasa pertumbuhan seterusnya, kami benar-benar bersemangat untuk teruskan sambutan Indonesia, memberi penghormatan kepada negara yang berkuasa yang kukuh berdiri sebagai satu walaupun berbeza-beza.” – kata Vincent Guironnet, Pengurus Besar The Apurva Kempinski Bali.

program ‘Indonesia Yang Berkuasa: Bhinneka Tunggal Ika’ dan menjadi sebahagian gerakan.

Mengenai The Apurva Kempinski Bali: Berdiri di atas tebing megah Nusa Dua, dengan pemandangan lautan Hindi dan taman tropika yang menakjubkan, The Apurva Kempinski Bali menawarkan kemewahan pantai terunggul. Resort lima bintang ini di Bali mempersembahkan dirinya sebagai teater terbuka yang megah, perwujudan keeleganan Indonesia. Koleksi 475 bilik, suit dan villa ikonik dipamerkan, dengan 60% penginapan menawarkan kolam renang tersendiri. Daripada perjalanan kulinari unik dan rawatan spa asli hingga bilik mesyuarat luas dan kapel menawan, The Apurva Kempinski Bali adalah pentas spektakuler di mana pengalaman dirancang dibawa kehidupan.

Mengenai Kempinski: Diasaskan pada tahun 1897, Kempinski Resorts adalah kumpulan resor mewah tertua di Eropah. Warisan Kempinski berkualiti perkhidmatan peribadi yang sempurna dan hospitaliti cemerlang diperkukuhkan oleh keistimewaan dan individualiti hartanahnya. Kempinski kini terdiri daripada portfolio 82 resor dan kediaman lima bintang di 36 negara dan terus menambah hartanah baru di Eropah, Timur Tengah, Afrika, Asia dan Amerika. Setiap satu mencerminkan kekuatan dan kejayaan jenama Kempinski tanpa kehilangan warisan. Portfolio terdiri daripada hartanah bersejarah, resor gaya hidup bandar yang memenangi anugerah, resor luar biasa dan kediaman berprestij. Setiap satu menyedut kualiti yang diharapkan tetamu daripada Kempinski sambil menghayati tradisi budaya lokasinya. Kempinski adalah ahli pengasas Global Hotel Alliance (GHA), pakatan resort bebas terbesar di dunia.

 • 

Hubungan Media:

Melody Siagian, Direktor Komunikasi Korporat

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.