SU Group Holdings Limited Mengumumkan Penutupan Tawaran Saham Awal

(SeaPRwire) –   HONG KONG, Jan. 26, 2024 — SU Group Holdings Limited (Nasdaq: SUGP) (“SU Group” atau “Syarikat”) , sebuah syarikat perkhidmatan kejuruteraan berkaitan keselamatan yang terpadu di Hong Kong, hari ini mengumumkan penutupan penawaran awam awalnya ( “Penawaran”) 1,250,000 saham biasa pada harga penawaran awam AS $ 4.00 setiap saham. Saham biasa mula diperdagangkan di Pasaran Modal Nasdaq pada 24 Januari 2024 di bawah tanda dagangan “SUGP”.

Hasil kasar kepada SU Group daripada Penawaran ialah AS $ 5.0 juta, sebelum menolak potongan agen pengurangan dan yuran dan perbelanjaan berkaitan lain yang perlu dibayar oleh Syarikat. Selain itu, Syarikat telah memberi kuasa kepada agen pengurangan selama 30 hari dari penutupan Penawaran untuk membeli sehingga 187,500 saham tambahan pada harga penawaran awam, kurang potongan agen pengurangan, dan mengeluarkan waran kepada agen pengurangan untuk membeli sehingga jumlah 71,875 saham biasa (5% daripada jumlah saham yang dijual dalam Penawaran) semasa tempoh empat setengah tahun bermula enam bulan dari tarikh permulaan jualan dalam Penawaran.

Syarikat mengharapkan menggunakan hasil bersih daripada jualan saham untuk memperkukuhkan penembusannya dalam industri perkhidmatan kejuruteraan berkaitan keselamatan, memperkukuhkan keupayaan pembangunan, mempertingkatkan tawaran produk di bawah jenama “SUNGATE”, memperluaskan perkhidmatan pengawal keselamatan, memperbaiki kecekapan operasi dan skalabiliti, memperluaskan perkhidmatan latihan vokasional berkaitan, mengejar peluang pengambilalihan strategik dan pelaburan untuk memperkukuhkan kedudukannya di pasaran, selanjutnya meningkatkan daya saing dalam industri perkhidmatan keselamatan, dan menangani keperluan modal kerja amnya.

The Benchmark Company, LLC bertindak sebagai pengurus buku tunggal tunggal untuk Penawaran.

Pendaftaran kenyataan di Bentuk F-1 (Fail No. 333-275705) berkaitan dengan sekuriti yang dijual dalam Penawaran ini telah difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) dan menjadi berkuat kuasa pada 29 Disember 2023. Penawaran ini hanya dibuat melalui prospektus. Salinan prospektus akhir berkaitan dengan Penawaran boleh diperolehi daripada: The Benchmark Company, LLC, 150 East 58th St., 17th Floor, New York, NY 10155, melalui telefon: (212) 312-6700, atau melalui e-mel di .

Kenyataan akhbar ini tidak menyediakan tawaran untuk menjual, atau permintaan tawaran untuk membeli sekuriti ini, dan tidak ada jualan sekuriti ini dalam mana-mana negeri atau bidang kuasa di mana tawaran, permintaan atau jualan itu akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau kelayakan di bawah undang-undang sekuriti mana-mana negeri atau bidang kuasa tersebut.

Mengenai SU Group Holdings Limited

SU Group (Nasdaq: SUGP) ialah syarikat perkhidmatan berkaitan keselamatan yang terpadu yang terutamanya menyediakan perkhidmatan kejuruteraan berkaitan keselamatan, perkhidmatan pengawal keselamatan dan pengimbas, dan perkhidmatan latihan vokasional berkaitan di Hong Kong. Melalui anak syarikatnya, Kumpulan SU telah menyediakan perkhidmatan turnki kepada infrastruktur sedia ada atau pembangunan yang dirancang pelanggannya melalui reka bentuk, bekalan, pemasangan dan penyelenggaraan sistem keselamatan selama lebih dua dekad. Sistem keselamatan yang disediakan perkhidmatan oleh Kumpulan SU termasuk sistem pengesanan ancaman, sistem kawalan lalu lintas dan pejalan kaki, dan sistem voltan rendah dalam sektor swasta dan awam, termasuk hartanah komersial, kemudahan awam dan hartanah perumahan di Hong Kong. Untuk maklumat lanjut lawati .

Pernyataan Prospektif

Beberapa pernyataan dalam kenyataan akhbar ini adalah pernyataan prospektif, termasuk berkaitan dengan penggunaan bersih yang dijangka daripada hasil bersih penawaran. Tiada jaminan diberikan bahawa hasil bersih penawaran akan digunakan seperti yang dinyatakan. Pernyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan berasaskan jangkaan masa depan Syarikat tentang peristiwa yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangannya, keputusan operasinya, strategi perniagaannya dan keperluan kewangannya. Pelabur boleh mengenal pasti pernyataan prospektif ini dengan perkataan atau ungkapan seperti “menjangka”, “menganggarkan”, “merancang”, “projek”, “berterusan”, “berlangsung”, “mengharapkan”, “kami percaya”, “kami berniat”, “mungkin”, “sepatutnya”, “akan”, “boleh” dan ungkapan serupa. Pernyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor risiko yang dibincangkan dalam bahagian “Faktor Risiko” penyata pendaftaran untuk Penawaran yang difailkan dengan SEC. Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak semula secara awam mana-mana pernyataan prospektif untuk mencerminkan kejadian atau keadaan selepas, atau perubahan dalam jangkaan mereka, kecuali seperti yang diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam pernyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dan menggalakkan pelabur untuk melihat faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depannya.

Hubungan:
Global IR Partners
David Pasquale
Telefon: +1 914-337-8801
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.