Starbox Group Holdings Ltd. Mengumumkan Keputusan Kewangan Bagi Tahun Kewangan 2023

(SeaPRwire) –   KUALA LUMPUR, Malaysia, Feb. 9, 2024 — Starbox Group Holdings Ltd. (Nasdaq: STBX) (“Starbox” or “Syarikat”) telah mengumumkan keputusan kewangan bagi tahun kewangan berakhir September 30, 2023.

Encik Lee Choon Wooi, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengerusi Lembaga Pengarah Starbox berkata, “Apabila kami meninjau tahun kewangan 2023, jelas bahawa Starbox Group telah mengukuhkan kedudukannya sebagai pemain utama dalam periklanan, geran tunai dan penyelesaian pembayaran, dan menjadi pembekal penyelesaian teknologi di Asia Tenggara. Saya gembira mengumumkan peningkatan mendadak 63.2% dalam jumlah pendapatan kami, mencapai $11.7 juta daripada $7.2 juta pada tahun kewangan 2022. Pertumbuhan ini menggambarkan strategi inovatif kami dan pendekatan berdiversifikasi, terutamanya dalam operasi berasaskan teknologi dan pengambilalihan terkini kami, yang telah memperluaskan perniagaan kami. Walaupun cabaran dalam periklanan digital, pengambilalihan strategik kami telah meningkatkan daya saing dan kehadiran pasaran kami dengan ketara, menyumbang tambahan $2.2 juta dalam pendapatan daripada perkhidmatan reka bentuk dan perundingan periklanan. Penambahan berterusan dalam asas ahli dan peniaga di platform GETBATS mencerminkan kemajuan dalam prestasi dan liputan pasaran. Memandang ke hadapan, fokus kami kekal untuk meningkatkan perkhidmatan dan penyelesaian teknologi komprehensif serta keupayaan platform kami untuk menyampaikan nilai yang berkekalan kepada pelanggan dan pemegang saham kami.”

Tajuk-tajuk Kewangan Tahun 2023

  • Jumlah pendapatan adalah $11.7 juta pada tahun kewangan 2023, meningkat 63.2% daripada $7.2 juta pada tahun kewangan 2022.
  • Pendapatan daripada operasi adalah $4.6 juta pada tahun kewangan 2023, berbanding $5.0 juta pada tahun kewangan 2022.
  • Pendapatan bersih adalah $2.1 juta pada tahun kewangan 2023 berbanding $3.6 juta pada tahun kewangan 2022.

Tajuk-tajuk Operasi Tahun 2023

  • Bilangan pengiklan adalah 31 pada September 30, 2023, berbanding 63 pada September 30, 2022.
  • Bilangan ahli di laman web dan aplikasi mudah alih GETBATS adalah 2,523,802 pada September 30, 2023, berbanding 2,513,658 pada September 30, 2022.
  • Bilangan peniaga di laman web dan aplikasi mudah alih GETBATS adalah 841 pada September 30, 2023, berbanding 820 pada September 30, 2022.
  • Bilangan transaksi yang dilaksanakan melalui laman web dan aplikasi mudah alih GETBATS adalah 264,600 pada September 30, 2023, berbanding 338,940 pada September 30, 2022.
  • Menyelesaikan pengambilalihan 51% kepentingan ekuiti dalam One Eighty Holdings Ltd pada June 26, 2023.

Mengenai Starbox Group Holdings Ltd.

Beribu pejabat di Malaysia, Starbox Group Holdings Ltd. adalah syarikat berteknologi yang berkembang pesat dengan fokus kepada inovasi. Starbox bertujuan untuk menjadi pembekal penyelesaian teknologi yang menyeluruh di Asia Tenggara dan juga terlibat dalam membangun ekosistem perniagaan geran tunai, periklanan dan penyelesaian pembayaran yang menyasarkan perusahaan mikro, kecil dan sederhana yang kurang keupayaan untuk membangun sistem pengurusan data dalaman untuk pemasaran yang berkesan. Syarikat ini menghubungkan peniaga runcit dengan pembeli runcit untuk memudahkan transaksi melalui geran tunai yang ditawarkan oleh peniaga runcit di laman web dan aplikasi mudah alih GETBATS. Syarikat ini menyediakan perkhidmatan periklanan digital kepada pengiklan melalui laman web dan aplikasi mudah alih SEEBATS, laman web dan aplikasi mudah alih GETBATS dan media sosial. Syarikat ini juga menyediakan perkhidmatan penyelesaian pembayaran kepada peniaga. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: .  

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan semasa Syarikat tentang peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi prestasi kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “anggaran”, “menilai”, “percaya”, “harap”, “jangka”, “mengira”, “merancang”, “akan”, “sepatutnya”, “boleh” atau ungkapan serupa. Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak semula secara awam mana-mana kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan semasa atau masa depan, atau perubahan dalam jangkaan, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dan menggalakkan pelabur mempertimbangkan faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi prestasi masa depan Syarikat dalam penyata pendaftaran dan dokumen lain Syarikat.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Starbox Group Holdings Ltd. 
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:  

Ascent Investors Relations LLC
Tina Xiao
Telefon: +1 646-932-7242
E-mel:  

 

 

 

STARBOX GROUP HOLDINGS LTD. DAN ANAK SYARIKAT

KENYATAAN PENGIMBANGAN BERSAMA

Bagi

September 30, 2023

Bagi

September 30, 2022

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.