Spark Education Menganjurkan Anugerah Matematik Global Spark 2023, Mengenal Pasti Pelajar Matematik Cemerlang dari Seluruh Dunia

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 1 Feb 2024 — , (“Spark” atau “Syarikat”), salah satu penyedia terbesar di dunia untuk kelas kecil dalam talian untuk pendidikan K-12, berjaya menganjurkan Anugerah Matematik Global Spark 2023 di Singapura pada 13 Januari 2024. Lebih daripada 100 peserta hadir pada majlis anugerah di Singapura, dan acara itu disiarkan langsung secara serentak kepada beribu-ribu penonton di seluruh dunia. Setiap pusat pembelajaran Spark Education di seluruh dunia, termasuk AS dan Kanada, juga menganjurkan majlis anugerah mereka sendiri.

 

Spark Education Hosts 2023 Global Spark Math Awards, Recognizing Outstanding Mathematics Students from Around the Globe

Para upacara anugerah menyeronokkan diri mereka dalam permainan pendidikan yang menyeronokkan, kedua-dua kanak-kanak dan ibu bapa benar-benar mengalami kegembiraan pembelajaran yang terlibat yang menjadi ciri Spark Education. Semasa upacara, jelas daripada data yang dikongsi oleh organisasi dan kesaksian daripada ibu bapa, bahawa kanak-kanak tidak sahaja mencapai keputusan cemerlang, tetapi juga meletakkan asas kukuh untuk pembelajaran dan pertumbuhan peribadi mereka. Aktiviti-aktiviti dan sambutan ini membantu semua orang dalam talian dan luar talian merasa tujuan Spark Math untuk mencipta cara yang menyeronokkan dan cekap untuk kejayaan akademik.

Para peserta termasuk pendidik dan ibu bapa terkesan dengan keyakinan dan kebanggaan para pelajar yang bersinar apabila mereka menaiki pentas untuk menerima penghormatan dan ganjaran yang diperolehi melalui usaha keras mereka. “Kami mahu anak kami Legolas akhirnya dapat memahami kemahiran yang diperlukan untuk menguasai konsep Matematik yang mencabar, dan kami fikir pengalaman immersif dan interaktif yang disediakan oleh Spark Math akan membantunya lebih menghargai proses sedikit lagi,” kata seorang ibu bapa, Lucas. “Guru-guru memastikan mereka berhubung dengan pelajar, dan saya juga boleh lihat bahawa Legolas menikmati berinteraksi dengan wajah yang dikenali di dalam bilik darjah maya. Kita boleh dengan jelas lihat bahawa Spark Math telah membantu membina keyakinannya dalam menangani pelbagai konsep Matematik!”

Pengasas dan Pengurus Besar, Xiaonan Wang, memberi komen dalam ucapannya di acara Singapura, “Di Spark Math, kami telah memberi tumpuan untuk mendedahkan sihir di sebalik nombor dan formula. Matematik adalah bahasa logik dan kreativiti yang membentuk dunia kita, dan kami percaya ia bukan sekadar tentang penghafazan, ia adalah perjalanan penjelajahan untuk menyelesaikan teka-teki dan cabaran yang menarik. Ia merupakan alat yang memberi kuasa kepada kita untuk menyelesaikan masalah yang mudah dan rumit, membuka pintu kepada peluang masa depan. Hari ini, kita merayakan bukan sahaja pencapaian tetapi perjalanan para pelajar kita. Dalam minggu dan bulan yang lalu, mereka telah berkembang dengan besar dan dipandu oleh guru-guru yang berdedikasi kami dan melalui banyak petualangan yang menyeronokkan dan menarik dengan Abby, Benny, dan Casey, para pelajar kami tidak sahaja menguasai konsep matematik tetapi juga membudayakan rasa ingin tahu dan cinta pembelajaran yang berkembang. Saya mahu mengucapkan terima kasih yang besar kepada ibu bapa di sini hari ini kerana melabur dalam masa depan anak-anak anda dan berkongsi visi dan kepercayaan kami bahawa pembelajaran seharusnya menyeronokkan.”

Anugerah Matematik Spark merayakan bukan sahaja para pelajar yang diiktiraf untuk pencapaian cemerlang sepanjang tahun lepas, tetapi juga usaha keras dan kemajuan semua pelajar berdaftar. Beribu-ribu pelajar Matematik Spark di seluruh dunia mencabar diri mereka dan meningkatkan kemahiran penyelesaian masalah dan pemikiran kritis mereka sepanjang tahun lepas. Setakat ini, Kumpulan Pendidikan Spark telah mendaftarkan kira-kira 700,000 pelajar di seluruh dunia dalam kursus Matematik Spark, Cina, Pengekodan, dan Catur mereka. Perlu dicatat bahawa Program Pertandingan Matematik Spark telah membantu lebih 8,000 pelajar memenangi anugerah teratas dalam 12 pertandingan antarabangsa termasuk Liga Matematik, SASMO, dan Persatuan Matematik Amerika AMC 8.

Mengenai Kumpulan Pendidikan Spark

Ditubuhkan pada tahun 2017, Kumpulan Pendidikan Spark beribu pejabat di Singapura dan telah melayani kira-kira 700,000 pelajar di seluruh dunia. Portfolio syarikat pendidikan menggabungkan pedagogi berasaskan penyelidikan dengan teknologi untuk meningkatkan pengalaman pembelajaran dan hasil pembelajaran pelajar di seluruh dunia. Baru-baru ini disahkan oleh , ia dianugerahkan “Pengalaman Pembelajaran Interaktif Terbaik” di Kumbang Asia EdTech dan lebih diiktiraf sebagai Penerima Pingat Emas Pilihan Ibu Bapa dan Guru.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati:

HUBUNGAN: Yolanda Yang,

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.