SoniVie mengumumkan penyempurnaan pendaftaran dalam kajian perintis REDUCED-1 dengan TIVUSTM Ultra-Bunyi Pemencaran Pembuluh Darah Ginjal

(SeaPRwire) –   SoniVie mengumumkan pelengkap pendaftaran dalam kajian rintis REDUCED-1 dengan TIVUS™ Ultra-Sound Renal Denervation

TEL AVIV, Israel, 1 Februari 2024 –, syarikat Israel yang membangunkan Sistem Terapeutik Intra-Vaskular Ultrabunyi (TIVUSTM) milik syarikat yang baharu dan inovatif untuk merawat pelbagai jenis gangguan hipertensif, mengumumkan bahawa pada 8 Januarike 2024, pesakit akhir dirawat dengan teknologinya Renal Artery Denervation TIVUS™, sebagai sebahagian daripada kajian rintisnya yang diluluskan FDA IDE untuk merawat hipertensi (Kajian REDUCED-1).

Kajian REDUCED-1 mempunyai dua kohort pendaftaran yang telah dijalankan di bawah protokol identikal di Amerika Syarikat dan di Israel. Dua puluh lima pesakit didaftarkan di A.S. dan 15 pesakit didaftarkan di Israel. Kini semua pesakit (N=40) berada dalam fasa susulan kajian di mana keberkesanan utama (perubahan dalam tekanan darah ambulatori siang hari) akan dianalisis pada 3 bulan dan keselamatan akan dianalisis pada susulan 1 bulan dan 12 bulan masing-masing.

Denervasi Renal dengan TIVUS™ adalah prosedur invasif minimal yang menggunakan tenaga Ultrabunyi berfrekuensi tinggi tidak tertumpu untuk memutas saraf dalam arteri renal. Ini menyebabkan pengurangan dalam aktiviti saraf, yang boleh mengurangkan tekanan darah. Prosedur ini direka bentuk untuk pesakit yang menderita hipertensi rintangan.

“Keputusan awal dari Kajian REDUCED-1 yang sedang berjalan ini menggalakkan dan kami terus mengikuti pesakit yang didaftarkan dengan tekun,” kata Christian Spaulding, Ketua Pegawai Perubatan, SoniVie Ltd.

“Komitmen kami yang seterusnya terhadap pesakit, doktor dan pengawal selia kini adalah untuk mengesahkan secara klinikal Sistem TIVUSTM dalam percubaan global penting dan mengembangkan penggunaannya di bawah kajian penting dengan prosedur akses radial,” kata Tomaso Zambelli, Ketua Pegawai Eksekutif, SoniVie, Ltd.

Tentang SoniVie

SoniVie ialah sebuah syarikat peranti perubatan yang membangunkan TIVUS Sistem Denervasi Ultrasonik, satu-satunya platform teknologi denervasi dengan program pembangunan aktif dalam tiga bidang terapeutik: denervasi arteri pulmonari untuk hipertensi pulmonari, denervasi arteri renal untuk hipertensi rintangan, dan denervasi paru-paru total untuk penyakit paru-paru obstruktif kronik dengan bronkitis kronik. Penyakit-penyakit ini menjejaskan jutaan pesakit di Amerika Syarikat dan Eropah.

Pejabat SoniVie terletak di Rehovot, Israel dan di Minneapolis, MN, USA.

Hubungi:
Tomaso Zambelli
Ketua Pegawai Eksekutif, Sonivie

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.