Shutterstock Mengambilalih Backgrid Celebriti Rangkaian Berita

(SeaPRwire) –   Penyerapan ini mengembangkan jangkauan berita hiburan eksklusif, berkualiti tinggi dan kandungan arkib dari jurugambar terkemuka di seluruh dunia

NEW YORK, Feb. 1, 2024 —  (NYSE: , platform kreatif global terkemuka yang menghubungkan jenama dan perniagaan dengan kandungan berkualiti tinggi, hari ini mengumumkan pengambilalihan Backgrid, destinasi global terkemuka untuk berita selebriti, terkenal dengan menyediakan organisasi media terkemuka dengan kandungan semasa dari jurugambar terkemuka di seluruh dunia selama lebih tiga dekad. Melalui pengambilalihan ini, Shutterstock akan memperluas arkibnya dengan tambahan 30 juta+ imej dan video merentasi selebriti, karpet merah dan acara langsung, dan menambah lebih 1,400 penyumbang ke rangkaian jurugambar globalnya yang sudah paling terkemuka industri.

Kini kami dapat memberi pelanggan Backgrid dan Shutterstock akses kekuatan gabungan perpustakaan kandungan editorial dan arkib kami yang luas, menambah nilai yang signifikan ke tawaran kami yang sudah meluas dan perkhidmatan butler unik.

Kini kami dapat memberi pelanggan Backgrid dan Shutterstock akses kekuatan gabungan perpustakaan kandungan editorial dan arkib kami yang luas, menambah nilai yang signifikan ke tawaran kami yang sudah meluas dan perkhidmatan butler unik.

“Sebagai salah satu agensi berita hiburan terbesar di dunia untuk bilik berita dan syarikat media, pengambilalihan kami terhadap Backgrid lebih lanjut meningkatkan kedudukan Shutterstock sebagai pembekal terkemuka kandungan hiburan dan editorial berkualiti terbaik,” kata Aimee Egan, Ketua Eksekutif Syarikat di Shutterstock. “Kini kami dapat memberi pelanggan Backgrid dan Shutterstock akses kekuatan gabungan perpustakaan kandungan editorial dan arkib kami yang luas, menambah nilai yang signifikan ke tawaran kami yang sudah meluas dan perkhidmatan butler unik.”

Pengambilalihan ini akan memperkuat liputan editorial Shutterstock di sepanjang pantai Amerika Syarikat, sekaligus mengembangkan jangkauan syarikat secara global – menyokong visi strategik yang lebih besar Shutterstock untuk membesar perniagaan editorial domestik dan antarabangsa sebagai pembekal terkemuka kandungan berita selebriti berkualiti tinggi dengan rangkaian jurugambar terbesar di dunia.

“Kami gembira untuk memulakan bab baru dalam evolusi Shutterstock dan Backgrid kerana ia meletakkan kami untuk memperluas perniagaan kami dengan cara yang sebelum ini terhad,” kata Ketua Eksekutif Backgrid Alex Kantif, selari dengan rakan pengasasnya Dan Taylor, Steven Ginsburg dan Scott Cosman. “Pengambilalihan ini membuka peluang pertumbuhan dan inovasi yang menarik untuk rangkaian jurugambar global kami, pelanggan dan kakitangan kami, dan kami berharap untuk mengejarnya bersama.”

Penganungan ini mengikuti beberapa langkah membentuk perniagaan selama beberapa tahun kebelakangan ini, termasuklah , meja berita dan gambar 24/7 membolehkan pelanggan editorial mengeluarkan cerita berita terkini secara masa nyata dan pelancaran platform baru , serta pengembangan perkongsian eksklusif dengan A&E, LIFE dan Condé Nast, perjanjian perkongsian baru dengan The Grand Ole Opry melalui , dan pelancaran perkhidmatan Hak & Pembersihan Shutterstock.

Kenyataan Pandangan Ke Depan
Kenyataan media ini mengandungi pandangan ke depan mengikut Private Securities Litigation Reform Act 1995. Semua kenyataan selain kenyataan fakta sejarah adalah pandangan ke depan. Contoh pandangan ke depan termasuk tetapi tidak terhad kepada panduan, prospek industri, perniagaan masa depan, keputusan operasi atau kewangan masa depan, ciri-ciri, produk atau perkhidmatan baharu atau dirancang, strategi pengurusan dan kedudukan saingan kami. Anda boleh mengenal pasti pandangan ke depan melalui perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “boleh”, “harus”, “boleh”, “dijangka”, “bertujuan”, “menjangka”, “percaya”, “menganggarkan”, “berniat”, “merancang”, “ramal”, “mencari”, “potensi”, “peluang” dan ungkapan lain dan penafian ungkapan tersebut. Walau bagaimanapun, bukan semua pandangan ke depan mengandungi perkataan ini. Pandangan ke depan tertakluk kepada risiko, ketidakpastian dan faktor lain yang boleh menyebabkan keputusan sebenar kami berbeza secara material daripada yang dinyatakan atau disangka oleh pandangan ke depan yang terkandung dalam kenyataan media ini.

Mengenai Shutterstock
Shutterstock, Inc. (NYSE: SSTK) ialah rakan terkemuka untuk jenama transformasi, syarikat media digital dan pemasaran, memberdayakan dunia untuk mencipta dengan keyakinan. Dicetuskan oleh jutaan pencipta di seluruh dunia, enjin data yang berkembang dan pendekatan berani terhadap inovasi produk, Shutterstock ialah platform global terkemuka untuk pelesenan dari koleksi 3D, video, muzik, foto, vektor dan ilustrasi yang paling luas dan pelbagai. Dari pasaran kandungan terbesar di dunia, ke akses berita terkini dan editorial A-list, ke studio pengeluaran dan perkhidmatan penyuntingan kandungan semua dalam satu, menggunakan teknologi terkini – Shutterstock menawarkan pilihan komprehensif sumber untuk membawa penceritaan ke hidup.

Ketahui lebih lanjut di dan ikuti kami di , , , dan .

 

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.