Sensor M Platform RoboSense Menguasakan Lotus EMEYA Berkuasa Elektrik Penuh

(SeaPRwire) –   DETROIT, 30 Januari 2024 — (2498.HK), sebuah pemimpin global dalam penyelesaian LiDAR dan percepsi, mengumumkan bahawa Lotus, sebuah pengeluar mewah global berpangkalan UK, telah secara rasmi melancarkan sedan elektrik sepenuhnya pertamanya, Emeya, dilengkapi dengan dua sensor platform M LiDAR RoboSense terkini. Ini merupakan kenderaan kedua Lotus yang menggunakan sensor platform M RoboSense. Lotus juga menggunakan sensor platform M pada Eletre, SUV elektrik hiper pertama syarikat itu, yang dilancarkan pada Mac 2022.

Lotus menggunakan sedan elektrik sepenuhnya pertamanya, Emeya, dengan dua sensor RoboSense Platform M untuk meningkatkan sistem pemanduan pintarnya.
Lotus menggunakan sedan elektrik sepenuhnya pertamanya, Emeya, dengan dua sensor RoboSense Platform M untuk meningkatkan sistem pemanduan pintarnya.

Lotus, sebuah syarikat yang komited kepada kejuruteraan inovatif dan teknologi terkini, memilih sensor platform M RoboSense untuk meningkatkan sistem pemanduan pintar Emeya. Sensor platform M yang kompak dan berprestasi tinggi, dilengkapi dengan teknologi cip proprietari RoboSense, dibangunkan untuk aplikasi bantuan pemandu lanjut dan kemandirian. Dengan medan pandangan lebar 120° x 25°, sensor menangkap data 3D tepat berresolusi tinggi untuk mengesan objek jalan raya sehingga 200m dalam keadaan cahaya rendah dan waktu malam. Diperkukuhkan oleh teknologi LiDAR RoboSense, teknologi Adaptive Driving Beam Emeya menyediakan keupayaan persepsi cahaya rendah dan membantu melindungi pemandu dari silau datang. Selain itu, sensor platform M, dengan mod ganda echo yang menjana lebih 1.5 juta titik sesaat, meningkatkan keupayaan kenderaan untuk menavigasi pelbagai senario pemanduan, termasuk persekitaran bandar, jalan berbelok, lebuh raya dan tempat letak kereta.

Sebagai penghormatan kepada lampu depan keluaran Lotus Elan, kereta sukan ikonik syarikat itu, integrasi LiDAR RoboSense dalam Emeya menekankan gabungan reka bentuk klasik dan teknologi merentas zaman kenderaan itu. Emeya yang aerodinamik dibangunkan dengan gril berinspirasi motorsport, udara dam, pemecut dan sayap belakang untuk memaksimumkan kelajuan, kawalan dan jarak pemanduan. Emeya mempamerkan keupayaan pecutan 0-100 km/j dalam 2.78 saat dan kelajuan maksimum 256 km/j. Dengan menggunakan teknologi bateri 800V dan Pengecasan Hyper Lotus Canggih, kenderaan boleh menambah 180 km jarak dalam hanya 5 minit. Kabinnya menawarkan kokpit fokus pemandu, sambungan 5G segera, sistem bunyi terpuji dan fabrik mewah mampan untuk siap akhiri.

Sensor LiDAR RoboSense telah menjalani lebih tiga tahun ujian ketat oleh pembuat kereta global. Kemupayaan pengeluaran besar skala, kualiti produk dan kehebatan teknologi syarikat sepadan dengan Emeya Lotus. Kedua-dua RoboSense dan Lotus komited kepada penyelesaian kejuruteraan cekap dan elegan, inovasi dan keberanian, serta melangkaui sempadan baharu.

Pada 2023, RoboSense mencapai tonggak dengan lebih 250,000 sensor terjual, termasuk lebih 150,000 unit dalam suku keempat, dan rekod 70,000+ sensor yang dijual pada Disember, memimpin industri LiDAR global. Untuk maklumat lanjut mengenai sensor platform M LiDAR RoboSense, klik .

Mengenai RoboSense:

Ditubuhkan pada 2014, RoboSense merupakan pemimpin global dalam penyelesaian LiDAR dan persepsi. Kekuatan saingan RoboSense termasuk pelanggan besar dan pelbagai, cip reka sendiri, penyelesaian persepsi penuh, keupayaan pengeluaran besar skala yang kukuh, pengurusan pandangan jauh dan pasukan R & D berpengalaman. RoboSense komited untuk membuat dunia lebih selamat dan bijak melalui inovasi teknologi kemandirian. Untuk maklumat lanjut, lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.