Saint-Charles International School Memperluas Penawaran Pendidikan di Switzerland yang Selamat

(SeaPRwire) –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

PORRENTRUY, Switzerland, Jan. 31, 2024 — “Masa ketidakpastian global yang semakin meningkat menyebabkan lebih banyak keluarga mencari pendidikan yang selamat dan boleh dipercayai untuk anak-anak mereka di luar negeri. Untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk persekitaran pembelajaran yang selamat dan stabil, Saint-Charles International School, sebuah sekolah persendirian Switzerland yang berprestij dengan sejarah kaya yang bermula pada tahun 1897, menggandakan kapasiti untuk menampung lebih banyak pelajar antarabangsa.”

Switzerland, dikenali dengan kenegaraannya, kestabilan politik dan ekonominya, muncul sebagai pilihan teratas bagi keluarga yang ingin mendidik anak-anak mereka di luar negeri. Terletak di bandar yang indah Porrentruy di dalam kanton Jura, Saint-Charles International School Switzerland menawarkan persekitaran yang selamat, moden dan kondusif bagi generasi muda untuk berkembang.

“”Kami percaya bahawa pada masa ketidakstabilan global, pelaburan dalam pendidikan dalam persekitaran yang selamat adalah penting. Saint-Charles, terkenal dengan komitmen kepada kecemerlangan akademik dan pendekatan humanistik dalam membimbing pelajar, menawarkan peluang unik bagi ibu bapa dan pelajar yang mencari pendidikan berkualiti tinggi dan pembelajaran budaya,”” ujar Carmen Kocher, Pengetua di Saint-Charles International School.

Untuk menampung permintaan antarabangsa yang semakin meningkat, sekolah telah memperoleh tanah tambahan, menggandakan kapasitinya daripada sekarang 50 kepada 100 pelajar asrama penuh dalam tempoh dua tahun akan datang. Menerima pelajar berumur 10 tahun, Saint-Charles mengkhususkan dalam menyediakan pendidikan berbilang bahasa merentasi pelbagai program, dengan pilihan termasuk Bahasa Inggeris dan Cina selain Bahasa Perancis dan Jerman:

– Ijazah Kebangsaan Switzerland
– Program Tahun Pertengahan Baccalaureate Antarabangsa (MYP)
– Program Ijazah Baccalaureate Antarabangsa (DP)

Selain itu, sekolah menyediakan program jangka pendek yang menarik yang merangkumi pelbagai aktiviti rekreasi. Daripada kolam renang dalam yang moden hingga sukan kuda dan hoki ais, Saint-Charles mempamerkan tawaran yang unik dan dinamik bagi pelajar.

“”Pelaburan kami dalam mengembangkan kapasiti sekolah kami dan penawaran pendidikan mencerminkan kepercayaan kami terhadap masa depan yang cerah dan komitmen kami yang tidak berbelah bahagi untuk menyediakan tahap perhatian peribadi yang tinggi yang terkenal dalam institusi kami. Dengan menekankan perhatian peribadi, pertumbuhan peribadi, kecemerlangan akademik, dan kesejahteraan sosial dan emosi, bersama kelas kecil, sokongan tugasan rumah yang dipersembahkan, dan kemahiran berbilang bahasa, telah membolehkan kami mengekalkan purata markah IB sebanyak 36 mata, membuka pintu ke universiti terkemuka secara global bagi pelajar kami,”” tambah Didier Membrez, Pengerusi Lembaga.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati:

Media hubungi – Saint-Charles International School c/o Brand Affairs AG, +41 44 254 80 00,