Rokit Healthcare Mencatat Markah Tinggi dalam Penilaian Senarai Teknologi KOSDAQ

(SeaPRwire) –   SEOUL, Korea Selatan, 5 Feb 2024 — Rokit Healthcare, sebuah perintis dalam teknologi percetakan biologi berpandu AI untuk perubatan, dengan bangganya mengumumkan pencapaian taraf AA dalam penilaian senarai teknologi KOSDAQ (Korea Securities Dealers Automated Quotations). Mendapat gred A daripada kedua-dua agensi penilaian, ini merupakan titik perubahan penting ketika syarikat bersiap sedia untuk penawaran awam permulaannya di KOSDAQ.

 
Bagaimana penyelesaian regenerasi organ hiper-peribadi Rokit Healthcare berfungsi?

Agensi penilaian menekankan keupayaan teknikal yang kukuh dan potensi komersial yang memberangsangkan Rokit Healthcare, terutamanya memuji teknologi utamanya, “percetakan biologi organ regeneratif berpandu AI berdasarkan hiper-peribadi”. Pendekatan terkini ini menggunakan tisu lemak sendiri pesakit, mengurangkan risiko tindak balas imun, dan memasukkan teknologi AI terkini untuk pengenalan luka, mengurangkan ketara tempoh rawatan pembedahan. Selain itu, ia dijangka akan mengurangkan perbelanjaan rawatan untuk penyakit kronik seperti luka kaki diabetik dan osteoartritis dejeneratif sebanyak 90% berbanding kaedah tradisional.

Sudah tersedia secara komersial di sekitar 40 negara termasuk AS, Eropah, Timur Tengah, Amerika Selatan, dan Asia, teknologi rawatan luka kaki diabetik Rokit Healthcare telah menunjukkan penggunaan meluas. Syarikat ini telah menunjukkan pertumbuhan yang mantap, dengan pendapatan tahunannya meningkat daripada $5 juta pada 2021 kepada $6.9 juta pada 2022, dan trend pertumbuhan yang sama atau lebih tinggi dijangka untuk 2023 dan 2024. Dengan pengenalan yang dijangka perlindungan insurans perubatan di AS dan Timur Tengah tahun ini, pendapatan dijangka mengalami peningkatan yang besar, berpotensi meningkat sepuluh kali ganda.

Dalam langkah strategik, Rokit Healthcare telah memohon kod prosedur semasa (CPT) dengan Persatuan Perubatan Amerika (AMA), langkah penting untuk mendapatkan perlindungan insurans di AS. Serentak, syarikat itu aktif mengejar perlindungan insurans di wilayah seperti Timur Tengah, Thailand, Filipina, Indonesia, Malaysia, dan India.

Memberi komen mengenai pencapaian ini, Seokhwan Yoo, CEO Rokit Healthcare, berkata: “Penilaian berjaya ini mengesahkan kepentingan teknologi dan gambaran perniagaan Rokit Healthcare. Kami komited untuk memanfaatkan senarai KOSDAQ kami untuk mempercepatkan ekspansi pasaran global dan menyediakan pilihan rawatan inovatif kepada pesakit.”

Mengenai ROKIT Healthcare:

ROKIT Healthcare memimpin dalam percetakan biologi berpandu AI untuk regenerasi kulit dan sendi, menetapkan piawaian industri. Teknologinya, diiktiraf sebagai peralatan perubatan di lebih 40 negara termasuk AS (FDA), EU (CE), Korea, Timur Tengah, Asia, dan Amerika Selatan, sinonim dengan keunggulan. Membuka jalan dalam regenerasi organ hiper-peribadi berpandu AI, ROKIT Healthcare menawarkan penyelesaian dengan keberkesanan sehingga 90% dalam regenerasi kulit dan sendi. Diakui secara global, syarikat ini telah menerima penghargaan seperti Anugerah Peneraju Cemerlang GSMA M360 APAC 2023 dan Anugerah ICT Korea 2023, bersama dengan sokongan dari Global Digital Innovation Network (sebuah peningkatan yang ditubuhkan di bawah Kementerian Sains dan ICT Korea Selatan), underscoring kesannya yang mendalam dalam bidang perubatan.

 

The way of the future regenerative medicine
The way of the future regenerative medicine

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.