QuintessenceLabs Melantik Andrew (Andy) Penn AO sebagai Penasihat Khas

(SeaPRwire) –   Memperluaskan pasukan penasihat global untuk memperkukuh kepimpinan pasaran dalam membolehkan penyulitan termaju

CANBERRA, Australia dan SAN JOSE, Calif., Feb. 13, 2024 — QuintessenceLabs, sebuah perintis dan pemimpin dalam pengurusan penyulitan skala perusahaan, dengan bangganya mengumumkan hari ini bahawa pakar industri berpengalaman tinggi Andy Penn telah menyertai pasukan penasihat global syarikat sebagai Penasihat Khas. Penambahan Encik Penn, bersama-sama dengan pelantikan lain, membawa kepakaran yang lebih tinggi yang akan menyumbang kepada memperkukuh kepimpinan pasaran kami dalam domain penyulitan termaju yang semakin penting.

Andy mempunyai kerjaya yang luas selama lebih empat dekad merentasi tiga industri – telekomunikasi dan teknologi, perkhidmatan kewangan, dan pengangkutan laut. Beliau dahulunya merupakan CEO Telstra dan sebelum itu merupakan CEO AXA Asia Pacific Holdings. Beliau juga merupakan Pengerusi Lembaga Penasihat Pakar Keselamatan Siber Kerajaan Australia dan ahli Panel Penasihat Pakar untuk Suruhanjaya Tenaga Elektrik Negeri Victoria.

“Kami gembira mendapat manfaat pengalaman dan kepakaran mendalam Andy selama bertahun-tahun memimpin dua syarikat terbesar Australia dan kerja dasar kerajaan yang luas,” kata Pengasas dan CEO QuintessenceLabs, Dr Vikram Sharma. “Andy mempunyai pengalaman mendalam dalam teknologi penting dan keselamatan siber dan dalam mengaplikasikan ini secara praktikal di kalangan agensi kerajaan dan perniagaan dan pandangannya akan memperkukuh misi kami untuk membolehkan keupayaan penyulitan termaju, termasuk penyelesaian tahan kuantum, untuk pelanggan kami.”

Andy ialah Ahli Lembaga Penasihat REDSPICE, sebuah program utama Lembaga Pengarah Penyelidikan Sinyal Australia (ASD) untuk memperluaskan julat dan kecanggihan keupayaan siber, pertahanan dan serangan Australia, Ahli Rangkaian Pelabur Quad Dana Barat Amerika, dan Ahli Majlis Penjaga Amanah Galeri Kebangsaan Victoria. Beliau juga merupakan Pengarah Bukan Eksekutif dan Pengerusi Jawatankuasa Audit dan Risiko Kumpulan Coles.

“Saya sangat gembira menyokong pasukan QuintessenceLabs kerana mereka telah membangunkan keupayaan unik dalam penjanaan kunci kuantum, pengurusan kunci tahan kuantum, dan pengedaran kunci kuantum,” kata Penn. “Penyulitan merupakan sumber penting dalam mengurus dan mengurangkan risiko keselamatan siber yang kita hadapi sebagai individu, syarikat, dan negara.”

“Pendekatan semasa kepada pengurusan penyulitan semakin terdedah kepada risiko kerana teknologi yang tersedia kepada pelaku jahat semakin maju dan canggih dan kuantum akan meningkatkan ini ke tahap baru. Berdasarkan semua kerja saya dalam keselamatan siber, jelas bahawa pengurusan penyulitan telah jauh ketinggalan di mana ia perlu berada dan kita perlu bertindak segera. QuintessenceLabs berada di garis hadapan membantu menyelesaikan masalah ini,” kata Penn.

Juga menyertai pasukan QuintessenceLabs sebagai Penasihat Persekutuan AS, ialah Bob Gourley, pengasas bersama OODA LLC. Bob merupakan seorang ahli teknologi korporat berpengalaman dengan kepakaran dalam keselamatan siber, tadbir urus korporat, dan strategi, selepas memegang jawatan kepimpinan dalam pertahanan dan perisikan AS, termasuk bekas CTO untuk Agensi Perisikan Pertahanan (DIA).

Di OODA LLC, Bob memanfaatkan rangkaian global untuk mempromosikan penggunaan teknologi maju dalam perusahaan. Gourley, dengan pengalaman yang signifikan sebagai klien dan perunding, akan membimbing QuintessenceLabs dalam membina perkongsian strategik utama di Amerika Utara.

Pakar terkemuka bersetuju bahawa penyulitan skala perusahaan merupakan salah satu tiang penyokong utama strategi keselamatan siber yang kukuh untuk kebanyakan organisasi. QuintessenceLabs bersedia untuk memberikan kepimpinan global dalam menyokong pelanggan untuk melaksanakan penyulitan skala perusahaan dan mencapai kedudukan keselamatan siber tahan kuantum dalam persekitaran ancaman siber yang kompleks. Pelantikan ini mengesahkan komitmen kami kepada kecemerlangan dan mencerminkan dedikasi kami untuk mengumpulkan pasukan pemimpin industri dan pemikir yang berwawasan.

Untuk maklumat lanjut, lawati: .

Tentang QuintessenceLabs

 merupakan pemimpin global dalam keselamatan siber tahan kuantum. Syarikat menawarkan suatu siri penyelesaian dan perkhidmatan daripada qStream, pembangkit bilangan rawak kuantum terpantas di dunia kepada qOptica sistem pengedaran kunci kuantum berubah-ubah berterusan yang disokong oleh Asas Keselamatan Dipercayai (TSF), platform pengurusan kunci penyulitan yang paling selamat dalam industri. Syarikat kini bekerjasama dengan kerajaan dan organisasi di seluruh dunia untuk menyekat maklumat sensitif hari ini dan masa hadapan pengkomputeran tahan kuantum. Untuk maklumat lanjut, lawati  atau sambung di .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.