PR Newswire Kuatkan Jaringan Pengedarannya dengan Tambah 325 Mitra Baru Konten di Asia Pasifik

 • 325 rakan kandungan telah ditambah pada 2023, menjadikan jumlah keseluruhan kepada lebih 2.2K+ di APAC
 • Beliau juga telah memilih masuk untuk menerima siaran akhbar daripada pembekal perkhidmatan berita dalam masa nyata, menjadikan jumlah keseluruhan kepada 100K kenalan aktif di APAC

(SeaPRwire) –   HONG KONG, 2 Feb. 2024 — PR Newswire, penyedia perkhidmatan pengedaran berita dan media diperolehi terkemuka global, kekal di barisan hadapan industri berita PR dengan rangkaian rakan kandungan, wartawan dan individu berpengaruh yang semakin berkembang di rantau Asia-Pasifik. Pencapaian luar biasa ini telah menjadi kenyataan dengan sokongan daripada lebih daripada 2.2K rakan kandungan, dan 100K wartawan di rantau ini, yang memupuk pertumbuhan yang tidak dapat ditandingi dan akses yang dipertingkatkan ke punca berita.

Pengembangan portfolio rakan kandungan PR Newswire yang berterusan pada tahun 2023 menunjukkan komitmen organisasi untuk menghubungkan klien dengan khalayak yang lebih luas, membolehkan mereka menjana penglibatan dan jangkauan yang berkesan melalui saluran pengedaran yang dipercayai.

Sorotan Perkongsian Kandungan PR Newswire di APAC

 • Perkongsian kandungan utama telah dijamin dalam pasaran berbeza:
  • China Raya: PR Newswire mendapatkan 179 perkongsian, yang merangkumi 124 di tanah besar China, 25 di Hong Kong, 6 di Macau dan 25 di Taiwan. Beberapa kemenangan ketara termasuk China Daily, China Energy, FT Chinese, China.com, China Reports, Macau News Agency, LINE TODAY, ESGN, Blockchain News, Economic Daily News (Taiwan), The News Lens, DigiTimes dan Quament.
  • Jepun: 2023 menyaksikan dua kali lebih banyak perkongsian kandungan berbanding tahun sebelumnya. Garis kemenangan yang berjaya ini berterusan apabila PR Newswire menyambung semula kerjasama dengan Kyodo, agensi berita terbesar Jepun. Puzzlepiece Inc., Iwate Nippo dan Pacific Bridge Media & Consulting, Inc. merupakan antara rakan kongsi yang baru ditambah untuk tahun ini.
  • Korea Selatan: Tahun pertumbuhan yang bermakna juga bagi rantau ini apabila ia melihat 31 outlet media berpengaruh tambahan ditambah pada tahun 2023, seperti ZUM, Newstong dan Blockchain Today.
  • Australia dan New Zealand: Kerjasama bernilai PR Newswire dengan Australian Associated Press (AAP) terus berkembang, meningkatkan lagi liputan media tempatan ANZ.
  • Asia Tenggara: Sebanyak 94 tapak telah ditambah di pasaran Asia Tenggara, termasuk The Manila Times, The Malaysian Reserve, Vulcan Post dan Vietnam Plus, yang berada di bawah agensi berita kebangsaan VNA. Antara di Indonesia, agensi berita kebangsaan juga termasuk antara beberapa rakan kandungan utama yang baru ditambah pada tahun 2023. Semua mencerminkan komitmen syarikat itu untuk menyampaikan liputan yang berkesan dan meluas di rantau yang penting ini.

Selain itu, PR Newswire mencapai pencapaian penting pada tahun 2023 dengan menambah 13K wartawan ke pangkalan datanya di rantau Asia Pasifik, menjadikan jumlah keseluruhan wartawan dalam rangkaiannya kepada 100K yang mengagumkan, menekankan pertumbuhan platform yang berterusan dan jangkauan yang berkembang di seluruh rantau ini.

Gambaran Keseluruhan Rangkaian PR Newswire APAC
Gambaran Keseluruhan Rangkaian PR Newswire APAC

Peningkatan Rangkaian Global
PR
Newswire telah bekerjasama dengan dua daripada agensi berita kebangsaan terbesar di India, PTI dan ANI, meningkatkan litar India Premium kami. Penambahan ini bukan sahaja akan menjamin pengedaran ke rangkaian kedua-dua agensi, tetapi juga ke 10-20 portal berita lebih banyak di India.

Dua rakan kongsi penting telah ditandatangani secara global, termasuk Associated Press (AP), yang telah mula menyalurkan kandungan PR Newswire ke 1.2K outlet media antarabangsanya merentas Amerika Utara, LATAM, EMEIA, dan APAC. PR Newswire juga menambahkan tapak Yahoo baru ke rangkaiannya dan mendapat akses yang dilanjutkan ke beberapa tapak antarabangsa Yahoo dalam negara dan rantau berbeza, termasuk Brazil, Perancis, Jerman, Hong Kong, Amerika Latin, Singapura dan Taiwan.

Menghubungkan Perniagaan dengan Media
Pada tahun 2023, PR Newswire mengadakan beberapa acara di tanah besar China, Bandar Raya Ho Chi Minh, Hong Kong, Taipei, Singapura, Sydney dan Jakarta yang menghubungkan profesional PR dan Media.

Acara lawatan media bertujuan untuk memberikan profesional PR mengintai proses di sebalik tabir yang dilalui oleh editor & wartawan dengan melawat pejabat dan studio mereka. Acara perhimpunan media diadakan di beberapa bandar yang bertujuan untuk menghubungkan industri media dan berkongsi penemuan terkini.

Klien dan kakitangan PR Newswire dalam lawatan media.
Klien dan kakitangan

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.