Plutonian Acquisition Corp. Mengumumkan Sumbangan Tambahan ke Akaun Amanat untuk Mempanjangkan Tempoh untuk Memperuntukkan Gabungan Perniagaan

(SeaPRwire) –   NEW YORK, 5 Februari 2024 — Plutonian Acquisition Corp. (NASDAQ: PLTN, “Syarikat“), sebuah syarikat pemerolehan tujuan khas, hari ini mengumumkan bahawa Big Tree Cloud International Group Limited (“Big Tree Cloud“) telah mendepositkan sejumlah agregat $210,000 ke dalam akaun amanah Syarikat (“Akaun Amanah“) untuk melanjutkan tempoh masa yang ada pada Syarikat untuk melengkapkan gabungan perniagaan selama tiga bulan lagi, mulai dari 15 Februari 2024 hingga 15 Mei 2024. Syarikat mengeluarkan surat janji bayar kepada Big Tree Cloud dengan jumlah pokok yang sama dengan jumlah yang didepositkan. Surat janji bayar tersebut tidak memiliki bunga dan dapat dikonversi menjadi saham biasa Syarikat pada harga $10.00 per unit (setiap unit terdiri dari satu saham biasa dan satu hak untuk menerima seperenam (1/6) saham biasa) pada penutupan gabungan perniagaan oleh Syarikat. Tujuan dari perpanjangan ini adalah untuk memberikan lebih banyak waktu bagi Syarikat untuk melengkapi gabungan perniagaan.

Mengenai Plutonian Acquisition Corp.

Plutonian Acquisition Corp. adalah syarikat Delaware yang dimasukkan sebagai syarikat cek kosong untuk tujuan melakukan penggabungan, pertukaran saham, perolehan aset, pembelian saham, kapitalisasi ulang, reorganisasi, atau gabungan perniagaan serupa dengan satu atau lebih bisnis atau entitas. Upaya Syarikat untuk mengidentifikasi bisnis target prospektif tidak akan terbatas pada industri atau wilayah geografis tertentu, meskipun berupaya memfokuskan pencariannya untuk bisnis target pada perusahaan yang bergerak di bidang teknologi metaverse, pariwisata, dan industri terkait e-niaga di wilayah Asia-Pasifik, atau APAC. Syarikat secara tegas mengecualikan sebagai target gabungan bisnis awal, perusahaan mana pun yang laporan keuangannya diaudit oleh kantor akuntansi publik yang tidak dapat diinspeksi oleh Dewan Pengawasan Akuntansi Perusahaan Publik Amerika Serikat selama dua tahun berturut-turut mulai dari tahun 2021 dan perusahaan target mana pun dengan operasi Cina yang dikonsolidasikan melalui struktur VIE.

Pernyataan Berwawasan ke Depan

Siaran pers ini mencakup pernyataan berwawasan ke depan yang melibatkan risiko dan ketidakpastian. Pernyataan berwawasan ke depan adalah pernyataan yang bukan fakta sejarah. Pernyataan berwawasan ke depan tersebut, termasuk penyelesaian penawaran umum perdana awal Syarikat, tunduk pada risiko dan ketidakpastian, yang dapat menyebabkan hasil sebenarnya berbeda dari pernyataan berwawasan ke depan. Syarikat secara tegas menolak kewajiban atau upaya apa pun untuk merilis secara publik pembaruan atau revisi apa pun terhadap pernyataan berwawasan ke depan yang tercantum di sini untuk mencerminkan perubahan apa pun dalam ekspektasi Syarikat sehubungan dengan hal tersebut atau perubahan apa pun dalam peristiwa, kondisi, atau keadaan yang menjadi dasar pernyataan apa pun.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.