PERHATIAN KEPADA PARA PEMEGANG SAHAM BANK TORONTO-DOMINION: PEMBERITAHUAN PENYELESAIAN GUGATAN KELAS TERHADAP BANK TORONTO-DOMINION

(SeaPRwire) –   BACA MAKLUMAT INI DENGAN TELITI KERANA IA BOLEH MENJEJASKAN HAK ANDA

MONTRÉAL, 13 Februari 2024Maklumat ini diarahkan kepada semua individu dan entiti yang membeli sekuriti The Toronto-Dominion Bank pada atau selepas 3 Disember 2015 dan memegang kesemua atau sebahagian daripada sekuriti tersebut sehingga 9 Mac 2017 (secara kolektif dirujuk sebagai “Kelas” atau “Ahli Kelas”).

Dalam keputusan bertarikh 30 Januari, 2024, Yang Arif Donald Bisson dari Mahkamah Tinggi telah meluluskan penyelesaian di antara semua pihak dalam tindakan kelas yang bertajuk Majestic Asset Management and Turn8 Partners Inc. v. The Toronto-Dominion Bank, yang memegang Fail Mahkamah No. 500-06-000914-180 (“Penyelesaian“).

RINGKASAN TERMA PENYELESAIAN

The Toronto-Dominion Bank akan membayar CAD $22 juta (“Jumlah Penyelesaian“) untuk menyelesaikan sepenuhnya semua tuntutan terhadapnya dalam tindakan kelas (“Tindakan Kelas“), tanpa pengakuan liabiliti daripada The Toronto-Dominion Bank.

Jumlah Penyelesaian, setelah dikurangkan yuran guaman dan perbelanjaan, perbelanjaan pentadbiran, dan cukai (“Dana Kompensasi“), akan didistribusikan kepada Kelas mengikut pelan pembahagian yang diluluskan Mahkamah. Yuran guaman telah diluluskan pada kadar satu pertiga (33.33 peratus) daripada Jumlah Penyelesaian, ditambah perbelanjaan, ditambah cukai. Perjanjian dan Pelan Pembahagian boleh dilihat di .

TAHAPAN TUNTUTAN KOMPENSASI HARUS DIBERIKAN SEBEGUM 13 MEI 2024, UNTUK MENGAMBIL BAHAGIAN DALAM PENYELESAIAN.

Setiap Ahli Kelas perlu melengkapkan borang tuntutan dan memuatnaik dokumen menyokong ke Laman Web Pentadbir RicePoint Administration Inc.

Borang tuntutan boleh diakses atau dimuat turun di laman web Pentadbir:  atau diperolehi dengan menghubungi Pentadbir melalui telefon di 1-888-352-1387 atau melalui emel di .

Jika anda tidak mengemukakan borang tuntutan yang lengkap sebelum 13 Mei 2024, anda mungkin tidak akan menerima sebarang bahagian daripada Dana Kompensasi.

Mahkamah Tinggi telah melantik RicePoint Administration Inc. sebagai Pentadbir Penyelesaian untuk antara lain: (i) menerima dan memproses borang tuntutan; (ii) memutuskan kelayakan untuk kompensasi; dan (iii) mengedarkan Dana Kompensasi kepada Ahli Kelas yang layak. Anda boleh mengemukakan borang tuntutan kertas sahaja jika anda tidak mempunyai capaian Internet. Borang tuntutan kertas boleh dihantar melalui pos atau kurier ke:

TD Bank Canadian Shareholder Settlement

c/o RicePoint Administration Inc.

P.O. Box 3355, London, ON N6A 4K3

Emel:

Pendaftaran Portal Pentadbiran Tuntutan:

 (Bahasa Inggeris)

 (Bahasa Perancis)

Maklumat ini diluluskan oleh Mahkamah Tinggi Québec.

 

Faguy___Co__Barristers_and_Solicitors_Inc__ATTENTION_TORONTO_DOM

Faguy___Co__Barristers_and_Solicitors_Inc__ATTENTION_TORONTO_DOM

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.