Pengumuman Innovent Mengenai Persaraan CFO dan Pelantikan CFO baharu…

(SeaPRwire) –   ROCKVILLE, Md. dan SUZHOU, China, 5 Februari 2024 — Innovent Biologics, Inc. (“c”) (HKEX: 01801), syarikat biofarma sejagat yang membangunkan, menghasilkan dan memasarkan ubat-ubatan berkualiti tinggi untuk rawatan kanser, autoimun, metabolik, oftalmologi dan penyakit utama yang lain, mengumumkan bahawa Encik Ronald Hao Xi Ede akan bersara daripada jawatannya sebagai ketua pegawai kewangan selepas kerjaya cemerlang selama tujuh tahun bersama Syarikat. Encik Ede akan terus berkhidmat di Lembaga sebagai pengarah eksekutif, mengambil bahagian dalam keputusan strategik dan perniagaan Lembaga, serta menjadi rakan kongsi pengurusan dana Syarikat dan bertanggungjawab penuh terhadap pengurusan dana Syarikat.

Encik Ede menyertai Innovent pada tahun 2017 dan sepanjang tempoh beliau sebagai CFO, telah memberikan sumbangan yang besar terhadap perancangan strategi, tadbir urus korporat, pengurusan kewangan dan pembangunan perniagaan Syarikat. Beliau berjaya memimpin pendaftaran Syarikat di Papan Utama Bursa Saham Hong Kong dan beberapa aktiviti penaikan dana selepas pendaftaran, yang telah meletakkan asas kukuh untuk pertumbuhan berterusan Innovent.

Pada masa yang sama, Innovent telah melantik Cik Fei You sebagai CFO baharu, berkuatkuasa 5 Februari 2024. Beliau akan bertanggungjawab terhadap pengurusan kewangan dan aktiviti pasaran modal Innovent. Cik You mempunyai pengalaman lebih 20 tahun dalam pengurusan kewangan, pelaburan strategik dan pembiayaan. Sebelum menyertai Innovent, beliau berkhidmat sebagai ketua pegawai kewangan Jinxin Fertility Group Ltd. (HKEx kod saham: 1951) dan berjaya memimpin pendaftarannya di Papan Utama Bursa Saham Hong Kong. Sebelum itu, beliau telah memegang pelbagai jawatan pengurusan dengan 3SBio Inc. (HKEx kod saham: 1530) dan KPMG.

“Kami amat berterima kasih atas dedikasi dan sumbangan Ronnie sepanjang tempoh beliau bersama Innovent. Penilaian strategik dan kepimpinannya sangat penting dalam mentransformasikan Innovent daripada syarikat bioteknologi kepada entiti biofarmaseutikal, dan meninggalkan kami dalam kedudukan kukuh untuk terus mengejar visi global jangka panjang kami. Kami akan terus bekerjasama dengan beliau di Lembaga Syarikat dan bidang lain, “kata Dr. Michael Yu, Pengasas, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Innovent Biologics. “Pada masa yang sama, kami menyambut hangat Cik Fei You sebagai CFO baharu kami. Cik You mempunyai kepakaran dan pengalaman yang luas dalam pengurusan kewangan dan pasaran modal dalam industri kesihatan. Kami menantikan kerjasama dengan beliau dalam perjalanan menuju misi kami untuk ‘membangunkan biofarmaseutikal berkualiti tinggi yang mampu dimiliki rakyat biasa’ dan visi kami untuk ‘menjadi salah satu syarikat biofarmaseutikal terkemuka di dunia.'”

Mengenai Innovent

Diilhamkan semangat “Bermula dengan Integriti, Berjaya melalui Tindakan,” misi Innovent adalah untuk menemui dan membangunkan, menghasilkan dan memasarkan produk biofarmaseutikal berkualiti tinggi yang mampu dimiliki orang biasa. Ditubuhkan pada tahun 2011, Innovent komited untuk menemui dan membangunkan, menghasilkan dan memasarkan ubat inovatif berkualiti tinggi untuk rawatan kanser, autoimun, kardiovaskular dan metabolik, serta penyakit oftalmologi untuk meningkatkan kualiti hidup pesakit. Innovent mempunyai 10 produk di pasaran, termasuk TYVYT® (Sintilimab Injection), BYVASDA® (Bevacizumab Injection), SULINNO® (Adalimumab Injection), HALPRYZA® (Rituximab Injection), Pemazyre® (Pemigatinib Oral Inhibitor), olverembatinib, Cyramza® (Ramucirumab Injection), Retsevmo® (Selpercatinib Capsules ), FUCASO® (Equecabtagene  Autoleucel Injection) dan SINTBILO® (Tafolecimab Injection). Selain itu, ia mempunyai 2 NDA di bawah kajian NMPA, 5 aset dalam ujian klinikal Fasa III atau kritikal, dan 19 lagi molekul dalam fasa klinik awal.

Innovent juga telah menandatangani 30 kolaborasi strategik dengan Eli Lilly, Roche, Sanofi, Adimab, Incyte, Pusat Kanser MD Anderson dan rakan antarabangsa yang lain. Kami berusaha bekerjasama dengan banyak kolaborator untuk membantu memacu industri biofarmaseutikal, meningkatkan ketersediaan ubat dan meningkatkan kualiti hidup pesakit.

Nota:

TYVYT® (sintilimab injection) bukan produk yang diluluskan di Amerika Syarikat.

BYVASDA® (bevacizumab biosimilar injection), SULINNO®, dan HALPRYZA® (rituximab biosimilar injection) bukan produk yang diluluskan di Amerika Syarikat.

TYVYT® (sintilimab injection, Innovent)

BYVASDA® (bevacizumab biosimilar injection, Innovent)

HALPRYZA® (rituximab biosimilar injection, Innovent)

SULINNO® (adalimumab biosimilar injection, Innovent)

Pemazyre® (pemigatinib oral inhibitor, Incyte Corporation). Pemazyre® ditemui oleh Incyte Corporation dan dilesenkan kepada Innovent untuk pembangunan dan pemasaran di China Daratan, Hong Kong, Makau dan Taiwan.

CYRAMZA® (ramucirumab, Eli Lilly). Cyramza® ditemui oleh Eli Lilly dan dilesenkan kepada Innovent untuk pemasaran di China Daratan.

Retsevmo® (selpercatinib, Eli Lilly). Retsevmo® ditemui oleh Eli Lilly dan dilesenkan kepada Innovent untuk pemasaran di China Daratan.

Penafian: Innovent tidak mengesyorkan penggunaan luar label.

Pernyataan Prospektif Innovent

Maklumat berita ini mungkin mengandungi beberapa pernyataan prospektif yang tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian yang signifikan. Perkataan seperti “menjangka”, “percaya”, “menganggarkan”, “mengharapkan”, “berniat” dan ungkapan serupa, berkaitan dengan Innovent, bertujuan untuk mengenal pasti beberapa pernyataan prospektif tersebut. Innovent tidak bercadang untuk mengemaskini pernyataan prospektif ini secara tetap.

Pernyataan prospektif ini berdasarkan kepada kepercayaan, anggapan, jangkaan, anggaran dan pemahaman pengurusan Innovent terhadap peristiwa masa depan pada masa pernyataan ini dibuat. Pernyataan ini bukan jaminan perkembangan masa depan dan tertakluk kepada risiko, ketidakpastian dan faktor lain, sebahagian daripadanya di luar kawalan Innovent dan sukar diramal. Akibatnya, keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada maklumat yang terkandung dalam pernyataan prospektif disebabkan perubahan masa depan atau perkembangan perniagaan, persekitaran persaingan dan keadaan politik, ekonomi, undang-undang dan sosial Innovent.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.