Pengguna Moomoo Lebih Untung dan Berkeyakinan di Pasaran pada 2023, Kemasukan untuk 2024

(SeaPRwire) –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

JERSEY CITY, N.J., Feb. 5, 2024 – Aplikasi mudah moomoo baru-baru ini telah menyelesaikan kaji selidik pengguna Kuartal Keempat 2023 di Amerika Syarikat. Pengguna telah melaporkan bahawa mereka lebih untung dan yakin secara purata berbanding enam bulan yang lalu dan sedang berdagang lebih daripada setahun yang lalu, mengikut respon. Memandang ke hadapan ke tahun 2024, pengguna lebih bullish secara purata dan lebih ramai menjangka ekonomi dapat mengelakkan resesi berbanding dalam dua kaji selidik terdahulu.


Dengan pasaran saham Amerika Syarikat meningkat pada tahun 2023, 40% daripada pengguna yang disoal selidik melaporkan mereka telah untung berbanding hanya 15% pada tahun 2022, tahun di mana S&P 500 merosot 19.4% – penurunan terburuk sejak 2008. Kebanyakan pengguna percaya pasaran lembu pada tahun 2024 dan telah menambah wang ke akaun dagangan mereka pada tahun 2023.

Dengan semangat bullish pengguna meningkat, bersama-sama dengan pasaran, 78% daripada pengguna yang untung pada tahun 2023 berdagang lebih kerap, tetapi mengejutkan 58% pengguna yang rugi juga berdagang lebih kerap. Untuk pandangan pasaran 2024, 45% pengguna yang disoal selidik bullish berbanding 39% pada pertengahan tahun dan hanya 21% pada awal tahun.

“Lebih ramai pengguna mempercayai skenario ‘mendarat lembut’ ekonomi di Amerika Syarikat. Ini telah membawa pandangan lebih positif terhadap pasaran secara purata dan meningkatkan,” kata Justin Zacks, Naib Presiden Strategi di Moomoo Technologies Inc. “Berikutan beberapa serangan bank utama pada musim bunga, kebanyakan pengguna kami telah menguatkan semula keyakinan pada separuh kedua 2023 tentang keselamatan wang mereka di bank-bank tradisional.”

26% daripada pengguna moomoo yang disoal selidik tidak menjangka sebarang resesi dalam masa terdekat berbanding 18% pengguna pada pertengahan tahun. Sesetengah pelabur percaya pasaran lembu 2023, yang telah diketuai oleh saham teknologi, masih mempunyai beberapa momentum. Lebih 80% responden menjangka sektor teknologi akan melebihi prestasi pada tahun 2024.

Untuk maklumat lanjut mengenai keputusan kaji selidik pengguna Kuartal Ketiga moomoo, sila .

Tentang Kaji Selidik: Kaji selidik Pengguna Q4 Moomoo telah diadakan pada Disember 2023. Kaji selidik itu merangkumi kira-kira 1000 peserta yang merupakan pengguna berdaftar aplikasi moomoo. Data yang dipaparkan dalam kaji selidik itu mewakili pandangan mereka yang disoal selidik, dan mungkin berubah berdasarkan keadaan pasaran dan lain-lain. Keputusan kaji selidik yang diberikan di sini mungkin tidak mewakili pengalaman pelanggan lain, dan tiada jaminan prestasi masa depan atau kejayaan dan juga tidak boleh ditafsirkan sebagai nasihat pelaburan. Pengalaman mungkin berbeza daripada yang diwakili di sini. Pelaburan melibatkan risiko tanpa mengira strategi yang dipilih.

Tentang moomoo

Moomoo ialah platform pelaburan dan perdagangan yang memberdayakan pelabur global dengan alat, data dan wawasan pro-gred, mudah digunakan. Ia memberikan pengguna maklumat dan teknologi yang perlu untuk membuat keputusan pelaburan yang lebih bermaklumat. Pelabur mempunyai akses kepada alat graf yang maju, analisis teknikal, dan data mendalam. Moomoo berkembang bersama penggunanya, membudayakan komuniti di mana pelabur berkongsi, belajar dan berkembang bersama-sama di satu tempat. Moomoo memberikan akses percuma kepada kursus pelaburan, bahan pendidikan, dan acara interaktif yang mana-mana pelabur, pada sebarang tahap, boleh memperoleh manfaat. Pengguna boleh sertai perbincangan forum, topik trending, dan seminar untuk memperbaiki pengetahuan dan wawasan pelaburan mereka.

Aplikasi moomoo ditawarkan oleh Moomoo Technologies Inc. (“MTI”) iaitu syarikat berpangkalan di Palo Alto, California. Aplikasi ini digunakan secara global di negara-negara termasuk Amerika Syarikat, Singapura, Australia, Jepun, Malaysia dan Kanada. MTI bukan broker-dealer dan tidak memberikan nasihat pelaburan atau cadangan. Di Amerika Syarikat, produk dan perkhidmatan sekuriti ditawarkan oleh Moomoo Financial Inc. (“MFI”), broker-dealer berdaftar SEC dan ahli FINRA/SIPC. MTI dan MFI adalah anak syarikat tidak langsung sepenuhnya milik Futu Holdings Limited (Nasdaq: ). FUTU telah memenangi pelbagai anugerah antarabangsa, seperti Fortune’s 100 Syarikat Pertumbuhan Terpantas pada 2022. Moomoo bukan sahaja platform pelaburan anda. Ia adalah perjalanan pelaburan anda.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web rasmi moomoo di atau anda bebas untuk menghantar emel ke: .

Prestasi pelaburan masa lalu tidak menunjukkan atau menjamin kejayaan masa depan. Pulangan akan berbeza-beza, dan semua pelaburan melibatkan risiko, termasuk kehilangan modal. Moomoo ialah aplikasi maklumat kewangan dan perdagangan yang ditawarkan oleh Moomoo Techonologies Inc. Di Amerika Syarikat, produk dan perkhidmatan pelaburan di Moomoo ditawarkan oleh Moomoo Financial Inc., Ahli FINRA/SIPC.