Patriot Diluluskan untuk Lulus ke TSX pada Khamis, 1 Februari 2024

(SeaPRwire) –   VANCOUVER, BC, 1 Februari 2024 1 Februari 2024SYDNEY, Australia 

Patriot Battery Metals Inc. (syarikat atau Patriot) (TSXV: PMET) (ASX: PMT) (OTCQB: PMETF) (FSE: R9GA) dengan ini mengumumkan bahawa mereka telah menerima kelulusan akhir daripada Toronto Stock Exchange (TSX) untuk menyenaraikan saham biasa mereka (Saham Biasa) yang berkuat kuasa apabila pasaran dibuka pada Khamis, 1 Februari 2024. Saham Biasa akan didagangkan di bawah simbol semasa PMET. Tiada tindakan diperlukan oleh pemegang saham Patriot.

Syarikat memohon penceraian dari TSX Venture Exchange (TSXV) ke TSX untuk mengakses lebih banyak modal dan pelabur institusi, meningkatkan kecairan perdagangan syarikat dan meningkatkan profil syarikat serta reputasinya sebagai penerbit di bursa saham senior.

Langkah ini merupakan pencapaian penting untuk Patriot, kerana meningkatkan profil korporat dan menarik lebih ramai pelabur, kata Ken Brinsden, Ketua Pegawai Eksekutif dan Presiden Patriot. Projek Corvette menunjukkan skala yang muncul, penerangan mengenai Deskripsi Projek kepada kerajaan CREE dan Quebec, digabungkan dengan Patriot sebagai salah satu daripada beberapa syarikat litium untuk maju ke TSX yang menunjukkan profil kami yang semakin matang.

Dalam hubungan dengan penyenaraian di TSX, Saham Biasa tidak akan lagi didagangkan pada TSXV selepas pasaran tutup pada tarikh 31 Januari, 2024. TSX dan TSXV akan mengeluarkan buletin yang mengumumkan perubahan tersebut sebelum tarikh perubahan yang berkuat kuasa.

Mengenai Patriot Battery Metals Inc.

Patriot Battery Metals Inc. adalah syarikat penerokaan litium batu keras yang fokus untuk memajukan Lokasinya 100% dimiliki Corvette berskala daerah di rantau Quebec, Kanada, Eeyou Istchee James Bay, dan bersebelahan dengan infrastruktur jalan dan talian kuasa serantau. Lokasinya Corvette menempatkan CV5 Spodumene Pegmatite dengan anggaran sumber mineral pertama sebanyak 109.2 Mt pada 1.42% Li2O yang dijangka1 dan disenaraikan sebagai sumber pegmatit litium terbesar di Amerika berdasarkan kandungan lithium karbonat (LCE) yang terkandung, dan salah satu daripada 10 sumber pegmatit litium terbesar di dunia. Sebagai tambahan, Lokasinya Corvette menempatkan beberapa kluster pegmatit spodumene yang lain yang masih belum diuji melalui penggerudian, serta lebih daripada 20 km trend berpotensi yang masih belum dinilai.

1 Anggaran sumber mineral CV5 (109.2 Mt pada 1.42% Li2O dan 160 ppm Ta2O5 yang dijangka) dilaporkan pada nilai putus 0.40% Li2O dengan tarikh efektif 25 Jun 2023 (melalui lubang gerudi CV23-190). Sumber mineral bukan rizab mineral kerana ia tidak menunjukkan daya maju ekonomi.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi kami di atau dengan menghubungi +1 (604) 279-8709, atau layari . Sila juga rujuk kepada fail pemfailan berterusan syarikat, boleh didapati dalam profilnya di dan , untuk data penerokaan yang boleh didapati.

Bagi Pihak Lembaga Pengarah,

Ken Brinsden

Ken Brinsden – Presiden, CEO & Pengarah Urusan

Penafian untuk Maklumat Berwawasan ke Hadapan

Siaran media ini mengandungi maklumat atau kenyataan yang berwawasan ke hadapan dalam erti kata undang-undang sekuriti yang boleh dikenakan dan kenyataan lain yang bukan sejarah fakta. Kenyataan berwawasan ke hadapan kerap kali dikenal pasti melalui istilah-istilah seperti akan, mungkin, harus, menjangka, menjangkakan dan ungkapan serupa. Semua kenyataan selain kenyataan mengenai fakta sejarah, yang dimasukkan dalam siaran media ini adalah kenyataan berwawasan ke hadapan yang melibatkan risiko dan ketidakpastian. Khususnya dan tanpa batasan, siaran media ini mengandungi kenyataan berwawasan ke hadapan yang berkaitan penceraian syarikat ke TSX dan penyahsenaraian serentak dari TSXV.

Tidak ada jaminan bahawa maklumat atau kenyataan tersebut akan terbukti tepat dan keputusan sebenar dan peristiwa masa depan dapat berbeda secara material dari yang diramalkan dalam pernyataan tersebut. Faktor penting yang dapat menyebabkan hasil keputusan yang berbeda secara material dari harapan syarikat termasuk, antara lain, kemampuan perusahaan menyediakan perkiraan sumber mineral yang diperbarui dalam jangka waktu yang ditentukan dan risiko lain yang dirinci dari waktu ke waktu dalam pengarsipan yang diajukan perusahaan kepada regulator sekuriti, tersedia di dan .

Pembaca diperingatkan bahwa asumsi yang digunakan dalam persiapan informasi berwawasan ke hadapan apa pun mungkin terbukti salah. Peristiwa atau keadaan dapat menyebabkan hasil yang sebenarnya berbeda secara material dari yang diramalkan, sebagai hasil dari berbagai risiko yang diketahui dan tidak diketahui, ketidakpastian, dan faktor-faktor lain, banyak di antaranya di luar kendali perusahaan. Pembaca diperingatkan untuk tidak terlalu bergantung pada informasi berwawasan ke hadapan apa pun. Informasi tersebut, meskipun dianggap wajar oleh manajemen pada saat persiapan, mungkin terbukti tidak tepat dan hasil yang sebenarnya mungkin berbeda secara material dari yang diramalkan. Pernyataan berwawasan ke hadapan yang terkandung dalam siaran media ini secara tegas dikualifikasi oleh pernyataan peringatan ini. Pernyataan berwawasan ke hadapan yang terkandung dalam siaran media ini dibuat pada tanggal siaran media ini dan Perusahaan akan memperbarui atau merevisi secara terbuka pernyataan berwawasan ke hadapan yang disertakan sebagaimana diwajibkan secara tegas oleh undang-undang yang berlaku. 

Tidak ada otoritas regulasi sekuritas atau bursa saham, termasuk TSXV dan Penyedia Layanan Regulasi (sebagaimana istilah tersebut didefinisikan dalam kebijakan TSXV) telah meninjau atau bertanggung jawab atas kecukupan atau keakuratan konten siaran media ini.

Brad Seward, Naib Presiden, Hubungan Pelabur, T: +61 400 199 471, E: ; Olivier Caza-LapointeKetua, Hubungan Pelabur – Amerika Utara, T: (514) 913-5264, E:

Logo –  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.