Pasukan CertiK Skyfall Telah Memberi Amaran Yang Membawa Kepada Langkah-Langkah Keselamatan Yang Dipertingkatkan Di ByteDance

(SeaPRwire) –   NEW YORK, 2 Februari 2024 — ByteDance, pencipta TikTok yang bernilai tinggi dan masih swasta serta syarikat teknologi global yang terkemuka, telah mengakui peranan penting yang dimainkan oleh pasukan CertiK Skyfall dalam mengenal pasti dan mengurangkan risiko keselamatan yang besar dalam sistemnya. ByteDance Security Response Center dengan segera menangani amaran yang dikeluarkan oleh CertiK, yang membawa kepada pengurangan risiko segera dan peningkatan tahap keselamatan produknya. Tindakan tepat pada masanya ini telah mencegah akibat yang berpotensi serius, sekali gus menekankan keberkesanan pendekatan responsif ByteDance terhadap ancaman keselamatan siber.

ByteDance telah melahirkan rasa terima kasihnya yang tulus kepada pasukan CertiK Skyfall atas tanggung jawab dan sikap waspada mereka dalam membantu memastikan keselamatan produk mereka. Kolaborasi ini menggambarkan kepentingan perkongsian dalam mengekalkan keselamatan rangkaian dan perlindungan pengguna.

ByteDance Security Response Center ditugaskan untuk mewujudkan budaya keselamatan, yang memastikan pengalaman yang selamat kepada setiap pengguna platform. Seiring dengan komitmen ini, ByteDance bersedia untuk menguatkan lagi kerjasama dengan institusi penyelidikan keselamatan dan organisasi seperti pasukan Skyfall di CertiK.

CertiK melalui pasukan Skyfallnya terus menjadi peneraju dalam penyelidikan keselamatan proaktif, menyumbang kepada peningkatan keselamatan siber di pelbagai platform termasuk Apple, Samsung, Ant Group dan ByteDance. Kerja terkininya dengan ByteDance adalah satu lagi contoh daripada komitmen yang tidak berbelah bahagi CERTIK untuk memelopori masa depan digital yang selamat, menakrifkan semula piawaian industri dan memupuk kepercayaan dalam dunia Web3.

Mengenai CertiK

CertiK adalah perintis dalam keselamatan rantaian blok, menggabungkan semakan manual pakar dengan teknologi AI terbaik seumpamanya untuk melindungi dan memantau protokol rantaian blok dan kontrak pintar. Ditubuhkan pada tahun 2018 oleh profesor-profesor dari Yale University dan Columbia University, misi CertiK adalah untuk mengamankan dunia Web3.

CertiK adalah peneraju pasaran yang benar-benar, salah satu syarikat yang paling pesat berkembang dan paling dipercayai dalam keselamatan rantaian blok. Hingga kini, CertiK telah bekerjasama dengan hampir 4,100 klien perusahaan, mengamankan aset digital bernilai lebih daripada $370 billion, dan telah mengesan hampir 70,000 kerentanan dalam kod rantaian blok. Klien termasuk projek-projek yang terkemuka seperti Aptos, Ripple, Sandbox, Polygon, BNB Chain dan TON.

CertiK disokong oleh InsightPartners, Sequoia, Tiger Global, Coatue Management, Lightspeed, Advent International, SoftBank, Hillhouse Capital, Goldman Sachs, Coinbase Ventures, Binance, Shunwei Capital, IDG Capital, Wing, Legend Star, Danhua Capital dan pelabur-pelabur yang lain.

Ikuti di dan untuk berita dan pengumuman terkini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.